Piet Groffen overhandigt de cheque aan Peter Bogers van WensAmbulance Brabant.
Piet Groffen overhandigt de cheque aan Peter Bogers van WensAmbulance Brabant. Foto: Bep Tielemans

Weer flink getimmerd voor WensAmbulance Brabant

Algemeen

HALSTEREN - Stilzitten is aan handige Halsternaar Piet Groffen niet besteed. Na een arbeidzaam leven in de bouw leeft Groffen zich uit met het timmeren van talloze houten vogelhuisjes en bloembakken. Dit alles ten bate van het goede doel: WensAmbulance Brabant.

Dinsdagochtend kon Piet Groffen weer een welkome cheque overhandigen met daarop een aantrekkelijk bedrag van € 2500 voor de WensAmbulance. Peter Bogers nam de cheque in ontvangst bij cafetaria De Beek van Corné Langenberg, die hier ook dit jaar weer vele vogelhuisjes en bloembakken van allerlei formaat en model wist te verkopen. 

Piet Groffen vertelt: “Ondanks de mindere, rare tijd hebben we de schouders er weer onder gezet en een heel mooi bedrag gehaald. Tot in Hoogerheide en Putte zijn vogelhuisjes en bloembakken verkocht. Ook stond er bij lokale ondernemers een vogelhuisje waar mensen een donatie in konden doen. Ik wil proberen er hier een paar meer van weg te zetten. Alle vogelhuisjes -waaronder een heel leuk nieuw staand model- en bloembakken zijn te bestellen bij cafetaria De Beek of bij mij: 06-20433698, e-mail: pietgroffen@gmail.com 

Peter Bogers uit Bergen op Zoom legt uit waarom de jaarlijkse cheque zo ontzettend welkom is. Bogers is al negen jaar vrijwilliger bij de WensAmbulance. “Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. Het lijken wensen die heel eenvoudig te vervullen zijn, maar voor mensen die niet lang meer te leven hebben, is dat echt niet altijd vanzelfsprekend. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Zij worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. Ook kan een familielid in de ambulance mee. Het vervoer met de ambulance is kosteloos.”
www.wensambulancebrabant.nl