Aansnijden van een enorme taart bij duurzaam zorgcentrum Leonardushof.
Aansnijden van een enorme taart bij duurzaam zorgcentrum Leonardushof.

Leonardushof wint milieuprijs

Algemeen

WOUW - Bewoners, medewerkers en familieleden vierden enkele weken geleden een bijzonder feest in Leonardushof in Wouw. Het Centrum voor Wonen & Zorg kreeg van het Milieuplatform Zorgsector een bronzen certificaat voor de duurzaamheid van het gebouw.

Dat betekende gebak bij de koffie voor alle bewoners en bezoekers. Manager Angelique de Keizer verwelkomde bestuursvoorzitter Ron Axt van Groenhuysen. Die vertelde waarom Leonardushof het certificaat had gekregen.

“Het is voor de duurzaamheid van het gebouw. Denk aan de zonnepanelen hier op het dak, het ijsbuffersysteem voor de verwarming en de koeling in Leonardushof. Vinden jullie het hier de juiste temperatuur?”, vroeg hij de bewoners. Om er meteen op te laten volgen dat het warmer was dan bij hem thuis. Dat leverde hem het nodige goedkeurende gelach op.

Bij het toekennen van de bronzen Milieuthermometer Zorg was ook gekeken naar het scheiden van afval, het verwerken van medicijnresten, zodat die niet in het water terecht komen en het gebruik van schoonmaakmiddelen.

“Wij moeten anders gaan werken en ons bewust worden dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid een belangrijke rol spelen. Daar is door het Green Team van Leonardushof samen met de collega’s hard aan gewerkt. Daar zijn we erg trots op”, besloot hij. Daarna overhandigde hij het certificaat aan de leden van het Green Team dat uit vier personen bestaat.

Voor de bewoners was de koffie met gebak natuurlijk zeker zo belangrijk en samen met mevrouw De Laat, één van de bewoners van Leonardushof, sneed Ron Axt een enorme taart aan. En de aanwezigen lieten het zich goed smaken.

Linde van Kempen van Groenhuysen Communicatie vertelde dat ook de locaties Wiekendael en Moerweide in Roosendaal een dergelijk certificaat kregen. “En natuurlijk gaan we kijken of we de volgende stap naar een zilveren certificaat kunnen maken, want dat willen we natuurlijk ook graag in de wacht slepen.”