Afbeelding

Nieuw avontuur voor Martijn van Galen

Algemeen

BREDA – Het sprookje begon prachtig. Martijn van Galen keerde terug op het oude Baronie-nest. Nadat hij in 1997 als speler met het roemruchte Bredase voetbalbolwerk als speler landkampioen werd, wachtte hem dit seizoen de uitdaging de club als speler door de Derde Divisie te loodsen. Ruim voor het verstrijken van de competitie besloot het bestuur der Baronnen in de zomer toch afscheid van het kind van de club te nemen. 

Vorige week ging men zelfs nog een stapje verder door per direct diens werkzaamheden te beëindigen. Cluzona vormt vanaf 2023-2024 de nieuwe uitdaging.

“De gang van zaken bij Baronie vergde behoorlijk wat energie. Iets waarover ik niet in detail zal treden. De komende maanden heb ik mooi de gelegenheid om de accu weer op te laden en me op mijn avontuur in Wouw voor te bereiden”, aldus Martijn van Galen (52).

Professional

Cluzona is ambitieus en neemt met minder geen genoegen. Bij een toonaangevende club hoort een dito trainer. In het voorbije decennium wist het diverse oud-professionals te enthousiasmeren. Na de successen van Marcel van der Sloot stond bij aanvang van dit seizoen Robert Braber als stand-in voor Danny Mathijssen voor de groep. Het ‘huwelijk’ duurde slechts enkele maanden en in de winterstop nam men reeds afscheid doordat de visies van de tweedeklasser en de hoofdtrainer uit Willemstad te veel uiteen zouden lopen. Marcel van der Sloot keerde hierdoor weer tijdelijk terug op Sportpark De Doelen.

“Ik ken Marcel nog van onze gezamenlijke tijd bij TOP Oss en natuurlijk heb ik bij hem mijn licht opgestoken toen Cluzona in beeld kwam. De vereniging had op mij al een heel positieve indruk gemaakt toen we met de oefencampagne met Baronie tegen elkaar speelden. Een beeld wat enige tijd later werd bevestigd, toen ik met de club in gesprek kwam. Ik heb een aantal maal en verschillende personen binnen de verenging gesproken. Spelers, bestuur. Allemaal spreekt men de sportieve ambitie uit. Daarnaast verliest men de rest van Cluzona niet uit het oog, dat heeft ook zijn charme en is zeker zo belangrijk. Kortom, een stabiele en leuke vereniging, waar ik verwacht snel mijn plezier in het spel terug te vinden”, besluit Martijn van Galen, volgend seizoen aan het roer in Wouw.