Zaalvoetbalteam Bristol/Logischtiek heeft zich verzekerd van nog een jaar eerste divisie.

Zaalteam Bristol/Logischtiek stelt eerste divisie veilig

Algemeen

REGIO - Het zaalvoetbalteam Bristol/Logischtiek heeft de vooraf gestelde doelstelling behaald en heeft zich verzekerd van nog een jaar eerste divisie.

Het zou geen gemakkelijke opgave worden want tegenstander JCK had dezelfde opdracht gekregen en er wachtte vrijdagavond een spannend duel. In het begin was het vooral elkaar aftasten en kijken wie het er best in de wedstrijd zou zitten. De thuisploeg combineerde er zeker in het begin rustig op los wat al snel resulteerde in de voorsprong door Salah Eddine. Maar lag kon men er niet van genieten want JCK had al vrij snel de bal achter Wassim Achabar liggen. Bristol/Logischtiek liet zich echter niet gek maken en bleef voetballen. Een schitterende vrije trap door Salah Eddine leverde de voorsprong op.

Lang kon men van de mooie ingestuurde vrije trap genieten want JCK had de groene knikker alweer in het netje liggen. Heel het seizoen is dit een klein probleem van het team. Een voorsprong voor wat langere tijd vasthouden. Toch kon de gang naar de kleedkamer opgezocht worden met de 3-2 voorsprong door een harde uithaal van Noël van Kaam. Een speler die vanaf het volgend seizoen zich volledig op het zaalvoetballen gaat richten.

Met wat wijze woorden van de coach begon Bristol/Logischtiek de tweede helft. Het spel golfde op en neer, en wie er deze wedstrijd zou gaan winnen was op dat moment nog niet duidelijk. Ook niet na de treffer van Yazi Srhir want zoals al eerder gezegd: voorsprong vasthouden valt niet meer. Nog in dezelfde minuut maakten de bezoekers de aansluitingstreffer 4-3. Om er moedeloos van te worden en ook tot ongeloof bij de reservespelers dat dit toch telkens erin sluipt. Maar al dat alles viel in het niet bij de zware blessure van Younes Ben Khedda. Bij een verre uitgooi kwam hij de bal hoog voor de doelman van JCK. Younes kopte de bal de 5-3 binnen, maar de doelman raakte het hoofd van de doelpuntenmaker. Ruim tien minuten lag het spel stil om de speler weer bij kennis te krijgen. Met een flinke blessure moest hij direct naar het ziekenhuis. Mede door dit doelpunt kwam de overwinning binnen handbereik.

Het spel werd wat grimmiger door wat onnavolgbare beslissingen van de scheidsrechters. Bij enkele momenten zaten ze wat fout, en dat irriteerde bij beide teams. Rachid Achabar zorgde met zijn treffer voor wat meer rust. Helemaal nadat opnieuw Yazid Shrir de 8e binnenschoot. In de laatste minuut maakte JCK het nog spannend door twee keer te scoren Maar hier bleef het dan ook bij. Overwinning binnen gehaald, maar nog belangrijker: handhaving gerealiseerd.