Afbeelding

Drie kampioensteams HV Heerle

Algemeen

HEERLE - WOUW - Groot feest in het dorp Wouw voor handbalvereniging Heerle. Drie teams werden kampioen en dat betekende ballonnen, bloemen, muziek, dansen en hossen en als apotheose gingen twee teams op de ‘platte kar’ door het dorp. 

De heren senioren 1 speelden hun laatste wedstrijd en daarna kon het feest voor hen meteen losbarsten, want het kampioenschap was binnen. Maar dat was nog niet alles, want het team jongens D2 behaalde op zondagochtend ook het kampioenschap en een uurtje later moest het dames C1-team winnen van HMC uit Raamsdonksveer. Het was opmerkelijk druk op de tribunes. Normaal zit er een handjevol mensen, maar nu ging het om honderden fans. Het was een ongelijke strijd, want de ploeg uit Raamsdonksveer heeft een slecht seizoen en stond onder aan de ranglijst.

Die supporters wisten het tevoren al zeker: Heerle wordt kampioen. Ballonnen, ratels, toeters en sirenes. Alles werd in het werk gesteld om de ploeg te ondersteunen. Gejuich, hard geschreeuwde aanmoedigingen en applaus viel de strijdende dames ten deel. Zelfs toen op het scorebord dubbele cijfers verschenen en het al duidelijk was dat Heerle kampioen zou worden gingen de aanmoedigingen door. Uiteindelijk werd het een 44-11 overwinning voor het C1 team. Met bloemen en een kampioensfoto werd het team eerst in de zaal gehuldigd.

Terwijl binnen hard werd gevochten en later gefeest, stond buiten de ‘platte kar’ al klaar versierd met blauwe en witte ballonnen; de clubkleuren. Voor de veiligheid was de platte kar trouwens ingeruild voor een schaftwagen met open zijkanten, zodat er geen ongelukken konden gebeuren. Al toeterend en met de nodige muziek gingen de beide ploegen door het dorp en ondanks de kou kwamen mensen naar buiten op te applaudisseren voor de merendeel jeugdige handballers. 

Met de leuze ‘Feesten als de beste. Wij zijn eerste en geen lèste’ op de zijkant van de optochtwagen lieten de ploegen merken dat ze er nog een leuke dag van gingen maken. “We hebben zo’n feest nog niet vaak meegemaakt”, vertelde bestuurslid Veronique van Hassel. “Zeker een zege van 44-11 is niet alledaags. De damesploeg moest wel winnen om kampioen te worden en dat hebben ze voortreffelijk gedaan.”

HV Heerle