Lian Poppe van VVN Roosendaal neemt nog even de meest gemaakte fouten door met de leerlingen.
Lian Poppe van VVN Roosendaal neemt nog even de meest gemaakte fouten door met de leerlingen. Foto: George Bolmers

Op naar het verkeersexamen

Algemeen

GEMEENTE ROOSENDAAL - Ruim 630 leerlingen van 26 basisscholen uit de gemeente Roosendaal hebben deelgenomen aan het Roosendaals Verkeersdoolhof. Het Doolhof is een oefening voor het verkeersexamen dat na de meivakantie wordt afgenomen. 

In park Vrouwenhof moesten de leerlingen laten zien dat ze de verkeersregels kennen. Alle mogelijke verkeerssituaties kwamen aan bod. Opmerkelijk was wel dat het bord “verboden voor fietsers” door velen of niet werd gezien of verkeerd werd geïnterpreteerd. Aansluitend aan het doolhof gaven de medewerkers van Saver bij de vuilnisauto duidelijke uitleg over de dode hoek van vrachtauto’s en over de gevaren van de vuilnisauto’s in het bijzonder. Ook werden de fietsen gecontroleerd. Jammer genoeg was 19% van de fietsen niet helemaal in orde. Vaak een klein mankement dat makkelijk te verhelpen is, zoals géén bel of een kapotte bel of géén zijreflectie in wielen of op de banden. Deze leerlingen kregen een rode kaart mee naar huis waarop de mankementen stonden die in orde gemaakt moeten worden door de kinderen en hun ouders /verzorgers, nog vóór het praktisch verkeersexamen.

De organisatie was in handen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal, Nationale Jeugdronde, gemeente Roosendaal, Da Vincicollege, Saver en vele vrijwilligers. De organisatie van het Roosendaals Verkeersdoolhof wenst alle leerlingen heel veel succes bij het komende verkeersexamen in mei.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal heeft voor de beste 3 scholen bekers beschikbaar gesteld die zijn uitgereikt door de bestuurslid Lian Poppe en afgevaardigde George Bolmers. Voor de uitreiking nam Lian nog even de meest gemaakte fouten op het parcours met de leerlingen door. De beste drie scholen waren Basisschool Zilverlinde uit Roosendaal die 1e werd, Heilig Hart School uit de Wouwse Plantage werd 2e en Kind Centrum Bergop uit Roosendaal heeft de 3e prijs gewonnen. Gefeliciteerd!

Prijsuitreiking 1e prijs Juf Carolien Blom van Zilverlinde en George Bolmers afgevaardigde van VVN-Roosendaal.