Cor Gabriels
Cor Gabriels Foto: A van Bockel

Blij met hondenspeelplaats in Wouw

Algemeen

WOUW - Twintig procent van de huishoudens heeft een of meerdere honden in huis. Onze honden zijn voor hun welzijn (mentaal, fysiek en sociaal) sterk afhankelijk van de hondenhouder. Een hondenlosloopgebied helpt zowel de hond als hondenhouder om samen mooie momenten te beleven.

Niets mooier als een hond die met andere, jonge of oudere, honden aan het spelen is. Bewegen is trouwens ook goed voor de gezondheid van de baas. Los bewegen is nog gezonder want de hond wordt meestal aan dezelfde zijde aan de riem meegevoerd en dat geeft bij beiden kans op schouder- en nekklachten. De gemeente Roosendaal ondersteunt al jaren welzijnsvriendelijk honden houden. Er zijn namelijk al 13 HSP’s in Roosendaal en de kerkdorpen.
Laura Deijkers en Lisanne Christianen hebben het in Wouw dan eindelijk ook voor elkaar gekregen. Het zoeken van een geschikte plek bleek een lastige kluif! Na eerdere pogingen om een HSP elders in Wouw te openen ging het bestuur van voetbalvereniging Cluzona akkoord met het inrichten van een Hondenspeelplaats op een braakliggend stuk grond naast het voetbalterrein in Wouw. Binnen enkele weken na de goedkeuring heeft een groep vrijwilligers met medewerking van de gemeente Roosendaal - een vet compliment voor Dion van de Broek - het terrein van ongeveer 36 x 15 meter gebruiksgereed gemaakt. Onlangs op zondagochtend opende Cor Gabriëls officieel het HSP Wouw en daarmee de 14e hondenspeelplaats binnen Roosendaal en de kerkdorpen.
Er dollen meerdere honden over het terrein als De Krant regio Wouw ter plaatse de initiatiefnemers interviewt.

Van alle gemakken voorzien

Laura en Lisanne laten vol trots het keurig omheinde speelterrein zien. Ze noemen enkele bijzonderheden: De ruime parkeergelegenheid van het Kasteel van Wouw is dichtbij. Even de weg oversteken, natuurlijk wel even opletten, en je hond kan vervolgens lekker veilig loslopen en zijn natuurlijk gedrag vertonen. De entree is rolstoeltoegankelijk. De gebruiksregels zijn kort en bondig geformuleerd en zichtbaar op het toegangshek. De honden kunnen lekker snuffelen, draven en springen in het zand. Er is zichtbaar aandacht voor de hygiëne op het terrein, getuige een gevulde poepzakjeshouder, een afvalbak en een schop. Er is altijd vers water en een waterbak aanwezig. Ook hondenspeelgoed is beschikbaar. De hondenspeelplaats is schaduwrijk dankzij diverse bomen op het terrein. Een voetenveger met drie borstels zorgt ervoor dat het baasje met schone schoenen weer naar huis kan.

Vrijwilligers

Vele vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen. Vandaar ook een welverdiend compliment voor: Shara, Bianca, Jan, Maaike, Jeffrey, Ron, Koen, Charles, Rafael, Niels, Sara, Jolanda, Jolanda en Margot.

Afbeelding
Kinderen tussen de spelende honden
Afbeelding
Afbeelding
Gedragsregels van de HSP Wouw
Hond drinkt uit de aanwezige waterbak