Vlnr: Guust Luijckx, Jan Buijsen en Corné Tirions.
Vlnr: Guust Luijckx, Jan Buijsen en Corné Tirions.

Drie jubilarissen bij Cluzona

Algemeen

WOUW - Dat de Wouwse voetbalclub Cluzona uit Wouw een gezellige familieclub is, is alom bekend. Iedereen voelt zich er thuis en dat schept een familiaire band, zodanig dat degene die lid wordt dat vaak zijn/haar hele verdere leven blijft. Bij de recente Ledenvergadering in juli 2023 werd daarom stilgestaan bij het jarenlange lidmaatschap van een drietal jubilerende leden: Corné Tirions, Guust Luijckx en Jan Buijsen.

Corné Tirions – 50 jaar lid: Corné begon, zoals zovelen, zijn lidmaatschap als voetballertje bij de Cluzona-jeugd. Hij doorliep alle leeftijdscategorieën waarna hij zijn voetballoopbaan vervolgde bij de lagere seniorenteams. Naast al zijn voetbalactiviteiten was Corné jarenlang actief jeugdleider. Met diverse teams behaalde hij mooie kampioenschappen. Hoogtepunten waren zeker ook de toernooibezoeken in Zweden. Corné was ook clubgrens- en scheidrechter bij de jeugd en de senioren. Om zijn veelzijdigheid te onderstrepen was Corné ook nog een aantal jaren coördinator van de onderhouds-vrijwilligersgroep. Tevens maakte hij deel uit van de jubileum-commissie “Cluzona 60-jaar” in 1997 en was hij jarenlang lid van het jeugd- en hoofdbestuur. Kortom, een veelzijdig clubman die uiteraard ook supporter is van Cluzona-1.

Guust Luijckx – 70 jaar lid: Voor velen is Guust mister Cluzona. Hij was de verpersoonlijking van het dreamteam, het Cluzona-1 elftal dat in de jaren 70 furore maakte op de Brabantse velden door 7 jaren onafgebroken in de 2e klasse te acteren en te kunnen ruiken aan de 1e klasse. Hij stond aan de basis van een tweetal kampioenschappen op rij die Cluzona van de 4e naar die 2e klasse brachten. Na het doorlopen van de jeugd, een geweldige carrière in het 1e elftal bleef Guust nog jaren actief in de lagere elftallen van Cluzona. Guust is ook bijzonder verdienstelijk voor het clubarchief en hij maakt nog steeds deel uit van de archiefcommissie. Mede dankzij hem is er veel vanuit de historie verzameld en bewaard gebleven. Bovendien is Guust al jaren actief bij de vrijwilligersploeg, de groep die zorgt voor allerlei klussen op het sportcomplex. Vooral als het gaat om installatiewerk is Guus de specialist die alles opknapt. Tevens kon de club rekenen op sponsoring vanuit zijn bedrijf, dat inmiddels via zijn zoon Marcel uitgegroeid is tot de hoofdsponsor van Cluzona. Daarom: dank Guust voor 70 jaar onvoorwaardelijke steun aan de Wouwse voetbalclub! Met recht: Mister Cluzona.

Jan Buijsen - 75 jaar lid: Jan Buijsen loopt al drie-kwart eeuw bij onze voetbalclub rond. Je kunt het zo gek niet noemen of hij heeft het wel gedaan binnen de vereniging. De nadruk lag aanvankelijk natuurlijk op het voetballen. Eerst bij de jeugd, jarenlang bij de selectie en daarna afbouwen bij de lagere teams. Jan was een zeer verdienstelijk voetballer die Cluzona de nodige successen gebracht heeft. Na zijn actieve voetballoopbaan bleef hij betrokken bij de club. Vooral het archief trok zijn belangstelling waarbij hij met zijn tijd meeging. Hij stond namelijk aan de wieg van de digitalisering van het archief zodat het archief ook voor het nageslacht altijd via diverse kanalen terug te vinden is. Vanuit zijn functie in de archiefcommissie was hij ook mede-initiator en inrichter van diverse tentoonstellingen bij jubilea van Cluzona. Ook in de vrijwilligersploeg was Jan actief en in die hoedanigheid knapte hij menige klussen op. Nog steeds zien we Jan vaak hier op het complex als betrokken Cluzona-man. Steevast ook altijd aanwezig bij de wedstrijden van het 1e elftal. Het blauwwit zal altijd door de aderen van Jan blijven stromen. Dank Jan voor jarenlange trouwe dienst!