Wethouder Vermeulen toont de snelheidsmeter langs de Essenseweg in Nispen.
Wethouder Vermeulen toont de snelheidsmeter langs de Essenseweg in Nispen.

‘Snelheidsmeter met beloning’

Algemeen

NISPEN - In Nispen kan vanaf heden geld gespaard worden met goed rijgedrag. Wethouder Vermeulen heeft er de aftrap gegeven voor de ‘Snelheidsmeter met beloning’, een innovatief initiatief om verkeersveiligheid te bevorderen. Deze bijzondere snelheidsmeter, die goed weggedrag beloont, zal nu in Nispen worden ingezet op de Essenseweg om het verkeer veiliger te maken.

De Essenseweg in Nispen kampt met sluipverkeer van en naar België, waarbij bewoners zich zorgen maken over te hard rijden en het gevoel van verkeersonveiligheid. Mede dankzij de inzet van de Roosendaalse Lijst in de raad, heeft de gemeente besloten om het gedrag van weggebruikers positief te beïnvloeden en verkeersslachtoffers te verminderen. De snelheidsmeterspaarpot van ‘Brabant gaat voor NUL’ is de komende weken langs de Essenseweg te vinden.

Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, draagt bij aan een spaarpot. Dit bedrag wordt direct zichtbaar op het bord bij de snelheidsmeter. Het totale gespaarde bedrag wordt, in overleg met het bewonersplatform, besteed aan iets waar de bewoners van Nispen baat bij hebben.

Nispen spaart geld met goed rijgedrag