Het motto van carnaval in Heerle is dit jaar 'We aole alles uit d'n kast!' en dat doen de 'Hoogheden van Puitelaand' dan ook.
Het motto van carnaval in Heerle is dit jaar 'We aole alles uit d'n kast!' en dat doen de 'Hoogheden van Puitelaand' dan ook.

We aole alles uit d’n kast in Puitelaand!

Algemeen

HEERLE - REGIO - Carnaval is weer in aantocht en alle dorpen maken zich op voor hun eigen feest. Zo halen de Hoogheden van Puitelaand dit jaar alles uit de kast, samen met alle puite en puitinne. De kinderen uit Heerle staan dit jaar dan ook volop in de belangstelling. Ze hebben mee mogen doen in de Puitefilm en maakten daarmee hun filmdebuut. 

Deze zéér ludieke puitefilm met de hoogheden, die allerlei grappige belevenissen meemaken, zal straks ook weer te bewonderen zijn op de YouTube kanalen.

Op het programma voor vrijdag 9 februari na de sleuteloverdracht staat de kinderoptocht die om 11:15 uur uur door de straten van Puitelaand zal trekken. De kinderen van BSO Berkenveld hebben vast alles uit d’n kast geaold. In de middag vanaf 12:00 uur begint het ‘net nie mir jeugdbal’, waarbij genoten wordt van een lunch, hapjes, optredens, een bingo en loterij. En in de avond om 19:30 uur start de Puitekwis, waarbij de kennis van iedereen op de proef wordt gesteld in zes rondes van tien vragen met één tussenronde. Opgeven kan nog met 4 of 5 personen via www.puitelaand.info maar vol is vol.

Op zaterdag 10 februari om 11:00 uur kun je je puitebollen/schijven laten signeren door de hoogheden bij Super de Buurt. Om 16:00 uur begint de knotsgekke Tina Toeters A Meezing Meezing Middag, waarbij allerlei liedjes voorbijkomen die iedereen kan meezingen en swingen. Het belooft een middag waar niks te dol is. Héél gezellig dus.

Op zondag 11 februari is eerst de gevelprijsuitreiking en om 15:00 uur start de Grandioze Kiendermiddag. Hierbij zullen de kinderen weer allerlei spelvormen tot hun beschikking hebben. Dweilband Puitegewóón is er natuurlijk ook bij met hun vrolijke klanken.

Maandag 12 februari is de Groote Optocht die om 14:11 uur vertrekt. Wat heeft iedereen uit de kast gehaald? Omstreeks 18:30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. En helaas, om 20:11 uur is bij de boerin met kalf weer het afsluiten van carnaval 2024 in Puiteland. Maar zover is het nog niet, eerst ‘Aole we alles uit d’n kast!’

 Elders in deze krant de carnavalsprogramma’s van de diverse dorpen.