Hanne Luysterburg-Schipper van Consensa Plus en Marco Smeekes van Inspirante zijn een samenwerking aangegaan.
Hanne Luysterburg-Schipper van Consensa Plus en Marco Smeekes van Inspirante zijn een samenwerking aangegaan. Foto:

Inspirante en Consensa Plus onder één dak

BERGEN OP ZOOM – Fysiotherapiepraktijk Inspirante en Consensa Plus, de praktijk van fysio- en ontspanningstherapeut Hanne Luysterburg-Schipper, hebben de handen ineen geslagen. Zo ontstaat een team dat de psychosomatische fysiotherapie tot in de kleinste finesses beheerst, en zo cliënten beter en sneller kan helpen dan ooit tevoren.


Sinds psychosomatisch fysiotherapeut Marco Smeekes zijn praktijk Inspirante in 2019 zelfstandig voortzette, zocht hij steeds naar manieren om zijn dienstverlening te verbeteren. Zo werd Inspirante bekend om de gedegen aanpak van rugklachten door het David Spine Concept, versterkte Marco de praktijk met een fysiotherapeut die zich richt op actieve sporters en denkt hij al druk na over de meest efficiënte inrichting van de nieuwe praktijkruimte. 

Die praktijkruimte gaat in de komende jaren gebouwd worden aan de Louis Porquinlaan in Bergen op Zoom, op de plek die heel de stad kent als het oude gezondheidscentrum.


Connectie

Hanne Luysterburg-Schipper is, net als Marco Smeekes, een ervaren psychosomatisch fysiotherapeut. Ze heeft ruim 33 jaar ervaring in het vak, verdiepte zich in stress gerelateerde klachten, ontspanningstherapie en haptonomie en bouwde een succesvolle praktijk op onder de naam Consensa Plus: “In mijn eerste baan masseerde ik regelmatig cliënten met spanningsklachten in hun schouders. Dat wekte mijn interesse voor stress, en alles wat het kan veroorzaken. Er is een grote connectie tussen lichaam en geest, en mijn interesse daarvoor heeft uiteindelijk geleid tot mijn eigen praktijk.”


Samenwerken
Die praktijk had alles, behalve een trainingsruimte. Daarom verwees Hanne onlangs twee cliënten door naar Inspirante. Dat toevallige contact leidde tot een grote klik, en een onverwachte ontwikkeling: “Mijn cliënten waren ontzettend enthousiast over Inspirante, en toen ik contact zocht met Marco was er meteen een klik. We ontdekten dat we elkaar op professioneel vlak perfect aanvullen, Marco is gespecialiseerd in gedrag terwijl ik me richt op de fysieke en emotionele kanten. Daarom besloten we snel om samen te gaan werken. Sinds 1 september is mijn praktijk gevestigd in hetzelfde pand als Inspirante, en dat bevalt enorm goed.”


Expertise

Marco Smeekes beaamt dat: “Hanne heeft enorm veel kennis van stressklachten en is daarmee een perfecte aanvulling op de zorg die we al verleenden. Met haar expertise kunnen we onze cliënten nog sneller en efficiënter helpen. Het vertrouwen is groot, dus ik weet zeker dat dit nieuwe avontuur heel mooi gaat worden.”


"Een perfecte aanvulling op de zorg die we al verleenden"


Meer informatie op www.inspirante.nl en www.gunjezelfruimte.nl