Afbeelding

Venpoorten Wouw bij de tijd

Algemeen

WOUW - Bewoners, bouwers, bestuurders en belangstellenden waren aanwezig bij wooncomplex Venpoorten in Wouw op een feestelijke bijeenkomst. De renovatie en nieuwbouw van het gebouw waren zo goed als afgerond en de woningen zijn nu toekomstbestendig en kunnen er weer jaren tegen.

De hal van het complex omgetoverd tot een tijdelijke ontmoetingsruimte met feestelijke verlichting en een drankje en een hapje. Bestuurder Marc van der Steen van Stadlander noemde het een pittige klus om het gebouw te renoveren, waarbij ook de appartementen van de bewoners werden aangepakt. Nieuwe isolatieplaten op de daken, HR++glas, een nieuwe buitengevel die extra goed is geïsoleerd en een pluktuin, waar de bewoners komende zomer de appels zo van de boom kunnen halen. Ook aan de vogels en vleermuizen is gedacht want voor hen is nestgelegenheid in het complex aangebracht

“U hebt tijdens de bouw wel een en ander moeten doorstaan, soms was er flink wat herrie, maar u hebt vooral veerkracht getoond. We zijn nog niet helemaal klaar, want in de tuin moet nog wat aan de afwatering gebeuren, maar het resultaat mag er zijn en we hebben al veel complimenten gekregen”, gaf Van der Steen aan.

Tijdens de verbouwing werden vier extra appartementen aan het complex toegevoegd en inmiddels zijn die allemaal verhuurd. De combinatie met het naastgelegen Leonardushof noemde hij een twee-eiige tweeling. 

Wethouder Arwen van Gestel van de gemeente Roosendaal prees Stadlander, omdat op deze manier mensen in hun eigen dorp oud kunnen worden. “En dit soort voorzieningen gaan we in Wouw en de dorpen vaker aanleggen”, kondigde hij aan.

Fotocollage

Peter Kraamer van bouwbedrijf Krijger vond dat er aan het eind van het proces een mooi plaatje tot stand was gekomen. Hij toonde dat aan met een meterslange fotocollage waarop het proces van de verbouwing te zien is. Die komt straks in de entreehal te hangen en daar is het oude complex op te zien en de verschillende stadia van de verbouwing. 

Uitstraling

Het gebouw heeft aan de buitenzijde een mooie uitstraling door het gebruik van twee steensoorten, fraaie sierhekken voor de balkons en kleine tuintjes voor de bewoners van de appartementen op de benedenverdieping. Die voortuintjes zijn met een hek van de openbare ruimte afgeschermd.

Inmiddels wordt er hard gewerkt om het plantsoen tussen Venpoorten en de Nieuwstraat op orde te brengen en is het verbindingspad tussen de Doeldreef en de Nieuwstraat opnieuw verhard en rolstoelvriendelijk gemaakt.

Afbeelding