Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

"Waar ik ook kijk, overal zie ik woordgrappen"

WOUW - Naast een liefde voor melkbussen houdt Karel Schrooyen ook zielsveel van woordgrappen. "Dat twee woorden allebei hun betekenis hebben, maar dat ze een derde betekenis krijgen als je ze samenvoegt vind ik schitterend. En waar ik ook kijk, overal zie ik woordgrappen."

Zie ik een vliegje, dan denk ik meteen "vlieggewicht”, en als ik een kraan zie moet ik aan een kraanvogel denken. Als je weet hoe je moet kijken, dan zie je overal goede woordgrappen.” 


Scheurkalender

Karel zag er al zoveel, dat hij een hele scheurkalender voltekende. Dat was in 2017, maar de grappen bleven stromen, ook na publicatie in De Krant Regio Wouw.

"Ik dacht eerst dat ik bij 100 zou moeten stoppen”, zegt hij, "inmiddels heb ik er 950 getekend, maar ik doe er nog 50 en dan stop ik echt, anders wordt het een obsessie."


Optocht

Voorlopig heeft Karel nog grappen genoeg voor deze krant. Het mooie is dat veel mensen echt uitkijken naar mijn grappen, maar dat er ook mensen zijn die niks met woordgrappen hebben. Ieder zijn smaak, maar ik ben trots op Kobus en Kwiebus en de grappen die we samen maken. Voor de carnavalsoptocht heb ik trouwens ook een mooie woordgrap bedacht. Ik zei het al, ik zie ze overal.”