Afbeelding
Foto: Christian Keijsers

Pittige klus is klaar!

WOUW - De omvangrijke renovatie van woongebouw Venpoorten in Wouw is maandag 23 januari afgerond met een feestje voor bewoners en bouwers en verschillende partners. 

Venpoorten (1993) was gedateerd, nu oogt het woongebouw als nieuw. Met een fris en eigentijds uiterlijk, maar het geheim van de renovatie zit 'm vooral in isolatie van dak, muren en ramen waardoor bewoners nu al merkbaar goedkoper uit zijn voor hun energie. De nieuwe tuin aan de achterzijde maakt het helemaal af.

Marc van der Steen, bestuurder van Stadlander, eigenaar van het complex, gaf de bewoners een welgemeend compliment. Ze bleven in hun appartementen wonen, terwijl het gebouw op de schop ging. Dat gaf onvermijdelijk behoorlijk wat overlast. "Het was een pittige klus, u heeft het doorstaan, ik feliciteer u met de vernieuwde Venpoorten."

Wethouder Arwen van Gestel van de gemeente Roosendaal, toonde zich blij met de renovatie. Het project leverde ook nog eens vier nieuwe woningen op in de voormalige commerciƫle ruimte op de begane grond. Zo kunnen nog meer mensen die dat willen in Wouw blijven wonen. Dat verdient navolging, meende Van Gestel.

Bewoners Jopie en Wim van der Stelt roemen vooral de goede samenwerking met bouwbedrijf Krijger. "Problemen werden Ć  la minute opgelost." Op een wekelijks spreekuur konden bewoners hun hart luchten, maar ze leerden er elkaar ook beter kennen. Ter afsluiting werd in de entree van de Venpoorten een fotocollage onthuld die laat zien hoe ingrijpend de renovatie was.

Venpoorten
Venpoorten
Venpoorten, onthulling fotocollage.
Bewoners Venpoorten vieren feest
Venpoorten, Jopie en Piet van der Stelt