In actie voor Keurmerk 'Schone School'
In actie voor Keurmerk 'Schone School' Foto: Gemeente Roosendaal

Keurmerk Schone School 2023

Algemeen

GEMEENTE ROOSENDAAL - Op 17 en 18 maart vonden de landelijke opschoondagen weer plaats. Natuurlijk deed gemeente Roosendaal hier ook aan mee. Wethouder Klaar Koenraad gaf het startsein met de overhandiging van het Keurmerk ‘Schone School Roosendaal 2023’. Maar liefst 28 scholen ontvangen die dag het Keurmerk, meer dan ooit tevoren. 

Ruim 2600 scholieren en inwoners gingen die dagen aan de slag om hun leefomgeving schoon te maken. Alle deelnemers zijn Supporter van Schoon, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor een 100% zwerfafvalvrij Nederland in 2030. 

Workshops

De gemeente Roosendaal voorziet de deelnemers van de benodigde materialen. Saver haalt het ingezamelde zwerfafval op. Daarnaast krijgen de deelnemende scholen de mogelijkheid om gratis workshops te volgen over Plastic Soup en de Grondstoffenkringloop. Deze workshops zijn ontwikkeld door MEC Roosendaal in samenwerking met de gemeente Roosendaal en scholen. 

Dorpen

De scholen die voor 2023 een keurmerk ‘Schone School Roosendaal’ hebben verdiend zijn in de dorpen: De Linde in Nispen, Berkenveld in Heerle, De Baayaert in Wouw en Heilig Hart in Wouwse Plantage.

Wijken

Verder werd in gemeente Roosendaal het keurmerk ‘Schone School’ uitgereikt aan de volgende scholen in de diverse wijken. Wijk Langdonk: Het Talent en Montessori ZieZo. 

In wijk Centrum: De Singel en Jeroen Bosch. In wijk Westrand: De Blokwei, SO De Kameleon, De Appel, SO De Fakkel, SO De Sponder. In wijk Kalsdonk: KC De Vlindertuin. In wijk Burgerhout: Josephschool. Wijk de Kroeven: Zilverlinde, Vondel, Watermolen, Mytylschool. Wijk Kortendijk; De Saffier, De Klaverweide, De Cortendijck.
Wijk De Tolberg; IBS Aïsha, De Heiberg, De Lavoor, Het HBG, De Wingerd, KC BergOp.

Afbeelding