Cluzona Dames 1.
Cluzona Dames 1.

Cluzona-dames omarmen Yorick Dekkers

Algemeen

HEERLE/WOUW – De voetbalsport is al lang niet meer voorbehouden aan energieke jongetjes uit het dorp. Meiden lusten de bal eveneens rauw. Ook in Wouw bundelden jaren terug vele jonge dames hun krachten. Het team bleef onvoorwaardelijk samen en behoort inmiddels tot de spraakmakers van de Vijfde Klasse. Groot was echter het nieuws dat trainer Orhan ‘Orrie’ zijn sportieve heil buiten Wouw ging zoeken. Bijna een seizoen later prijst men zich opnieuw gelukkig met Yorick Dekkers!

Met het aantrekken van de totaal onervaren nam Cluzona dames 1 een behoorlijk risico. Yorick Dekkers (24) voetbalde notabene bij het naburige Heerle en schopte het daar welgeteld tot het derde elftal. Ook in het verleden was hij bij de club op geen enkele wijze didactisch in de weer. En toch kreeg hij de ‘gunfactor’ en nam met verve de scepter over. “Voor de groep was ik echter als persoon geen onbekende meer. Mijn vriendin Anouk Bastiaanse is aanvoerder van het team en als zodanig zag ik het elftal regelmatig spelen. Toen ze zonder trainer kwamen te zitten, heb ik besloten de uitdaging aan te gaan. Het betekende dat ik mijn actieve carrière moest staken. Een besluit waar ik nog geen moment spijt van heb gehad”, aldus Yorick Dekkers.

De ene trainer, de andere aanvoerder. Voor een elftal niet te veel van het goede? “Anouk was al aanvoerder van het team en onderling houden we Cluzona en privé gewoon gescheiden”, knipoogt Yorick Dekkers.

In zijn eerste seizoen is de titel reeds definitief uit het zicht doch met een solide derde plaats debuteert de nieuwbakken trainer naar tevredenheid. Is de hand van Dekkers al zichtbaar? “In het begin was het even wennen. Wat ik vooral heb proberen te doen is de rust in het spel bewaren. Het paniekerige moest eruit. Dat vergt training en dan is het voor medetrainer Arno Elst en mij mooi om te zien dat het punten oplevert.”

En Yorick Dekkers is nog lang niet klaar in Wouw en lacht. “We sturen aan op contractverlenging. In het damesteam spelen veel begin twintigers. Daarnaast lopen er bij de ‘Meiden onder 20’ nog volop aanstormend talent rond. En verder heb ik Cluzona leren kennen als een warme club, ja zelfs voor iemand van HSC’28!”