Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Volle zaal voor musical Brand

Algemeen

WOUWSE PLANTAGE – De musical “Brand”, waaraan de kinderen van Wouwse Plantage en harmonie Soli Deo Gloria al sinds september werkten, zorgde op zaterdagavond voor een afgeladen zaal in dorpshuis De Spil.

In dorpshuis De Spil zaten op zaterdagavond 18 maart zo’n 150 vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden om te kijken naar de musical “Brand”. Die werd opgevoerd door zo’n 25 kinderen, variërend in leeftijd van 5 tot 20 jaar, die sinds september keihard werkten om - samen met harmonie Soli Deo Gloria - een dijk van een productie neer te zetten. Missie geslaagd, concludeert vrijwilligster Laura Deelen: “Vanmiddag was de generale repetitie, en die ging prima, op wat kleine dingen na. De kinderen waren best wel zenuwachtig, zeker degenen die een dubbele rol hebben, maar ze doen het allemaal harstikke goed. Ze zien er prachtig uit, ook dankzij de brandweerspullen die we mochten lenen van het brandweermuseum. Vooral de momenten waarop ze allemaal op het podium staan en zingen zijn prachtig.”
“Brand” gaat over de plaatselijke brandweer, waar commandant Nol met pensioen gaat, en het personeel er allerlei nevenactiviteiten op nahoudt. Een trimsalon bijvoorbeeld, of een kapsalon, en zelfs een garagebedrijf. Een nieuwe, overijverige wethouder probeert schoon schip te maken, maar slaagt niet in zijn opzet.
Brandweervrouw en kapster Carla wordt gespeeld door de 11-jarige Lieke Mies. “Carla is een vrolijk persoon, dus dat is leuk om te spelen”, zegt Lieke, “ik speel in twee scènes, en heb 8 zinnen tekst. Dat uit m’n hoofd leren viel wel mee, maar het is toch spannend om hier te staan. Leuk, maar ook spannend. Het helpt wel voor later dit jaar, als ik de eindmusical van groep 8 heb.” Spannend is het ook voor de 8-jarige Aaron Hoek, die een naamloze oude man speelt, met 3 regels tekst. “Ik was een regel vergeten, en toen gingen de mensen lachen. Daar was ik al een beetje bang voor, maar ik ben gewoon doorgegaan. Ik ben wel trots op mezelf, al was het heel spannend. Vandaag speel ik in een musical en morgen gaan we naar de Efteling, dit is een heel speciaal weekend!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding