Informatieborden Wouw
Informatieborden Wouw

Nieuwe informatieborden bij molen, kerk en kasteel

Algemeen

WOUW - Op drie plaatsen in het dorp Wouw zijn informatieborden geplaatst waar de drie iconen van het dorp op staan aangegeven met de wandelroutes die de drie plaatsen met elkaar verbinden.

Op het Torenplein, recht tegenover de hoofdingang van de Lambertuskerk, staat het eerste bord met korte informatie over de kerk en de wandelroute naar het kasteelterrein en molen ‘De Arend’ in de Akkerstraat. 

In de Casteelse Dreef, aan de zijde van de Waterstraat is het bord met informatie over de kasteelvesting geplaatst en vanaf die plaats de wandelroute door het dorp over de Markt naar de molen in de Akkerstraat. Dankzij deze borden kan er ook een ‘Rondje Wouw’ worden gelopen waarbij alle drie de iconen aangedaan worden.

De borden kwamen ter beschikking dankzij financiën van de gemeente Roosendaal en de medewerking van vrijwilligers van de drie iconen en de werkgroep Promotie Wouw. Daar zitten ook enkele mensen van de Zuiderwaterlinie in. Inge van Aalst, de oud-directeur van de VVV was samen met René van Gastel de stuwende kracht achter de realisatie van de panelen.