Erik draagt vol vertrouwen de praktijk over aan collega tandheelkundige Kaya.
Erik draagt vol vertrouwen de praktijk over aan collega tandheelkundige Kaya. Foto: Els Rommers

Nieuwe eigenaar Tandartspraktijk de Geer

Wouw - Al ruim drie decennia biedt Praktijk de Geer de allerbeste zorg op het gebied van mond- en tandzorg. Vorig jaar bogen oprichters Erik en Karolien zich over de vraag aan wie zij hun levenswerk kunnen overdragen, nu zij meer willen gaan genieten van vrije tijd. In Kaya Azimi vonden zij een waardige opvolger. Per 1 januari 2023 nam zij het stokje van hen over. "Mijn droom is daarmee uitgekomen”, aldus de bevlogen en charmante nieuwe eigenaresse.

"Eigenlijk wilde ik vroeger arts worden”, bekent Kaya met een ontwapenende glimlach. "Het lot besliste anders: ik werd twee keer uitgeloot voor de geneeskundestudie. Om geen tijd te verspillen, studeerde ik ondertussen biomedische wetenschappen. Maar daarin miste ik het contact met mensen. Dus meldde ik me aan voor de studie tandheelkunde. Dit keer werd ik wél ingeloot, een gunstig voorteken vond ik… En inderdaad, al snel wist ik: dit klopt! Alle aspecten die ik interessant vind komen hierin samen: de omgang met mensen, de benodigde medische kennis en een stuk techniek. Voor wat betreft dat laatste heb ik mezelf verrast; ik bleek er veel meer gevoel voor te hebben dan ik zelf had gedacht. En ik vind het ook nog eens hartstikke leuk!”

Oprechte aandacht
Dat Kaya zich op jonge leeftijd al eigenaar van een tandartspraktijk mag noemen is zeker niet alledaags. Ambitieus en slagvaardig is zij dus zeker te noemen, desalniettemin ging zij niet over één nacht ijs toen zij deze stap zette. "Ik wil me voortdurend ontwikkelen”, vertelt zij. "Na het behalen van mijn diploma heb ik eerst heel wat jaren ervaring opgedaan in verschillende tandartsenpraktijken. Vakinhoudelijk heb ik daar veel geleerd, tegelijkertijd werd het me duidelijk dat ik mijn eigen koers wilde bewandelen. Persoonlijke aandacht voor de patiënt vind ik namelijk ontzettend belangrijk. Ik wil hun wensen horen, feedback krijgen en de tijd hebben om uit te leggen wat ik van plan ben, zeker bij angstige mensen. Daar is veel meer gelegenheid voor in een kleinere praktijk. Toen ik ontdekte dat Praktijk de Geer ter overname werd aangeboden, heb ik dan ook direct mijn interesse kenbaar gemaakt. Hoewel ze al in gesprek waren met andere kandidaten gaven Erik en Karolien mij de kans om mij voor te stellen. Ik voelde meteen een klik en die bleek gelukkig wederzijds.”

Met een grote glimlach
Behalve misschien de huisstijl en de bedrijfsnaam die officieel wordt omgedoopt in Tandartspraktijk de Geer, is Kaya niet voornemens op korte termijn veel te veranderen. "Erik en Karolien hebben veel geïnvesteerd in moderne technologieën, nieuwe materialen en in het team dat hen omringt. Op diezelfde voet wil ik verder gaan. Ik ben enorm trots op de medewerkers die hier werken. Ze zijn loyaal, leergierig en doen en kunnen meer dan je van een gemiddelde assistent(e) mag verwachten."

Lees verder op pagina 2.


Het is fijn om te merken dat we allemaal hetzelfde willen: zorgen dat onze patiënten, ook al komen ze hier niet voor hun plezier, toch met een glimlach en meer zelfvertrouwen de deur uitgaan. We hebben patiënten die in Breda en Dordrecht wonen en naar onze praktijk komen rijden. Dat zegt wel wat… Het is dan ook een voorrecht deze praktijk voort te mogen zetten met mensen die mijn visie en passie voor het vak delen. De stadse drukte waarin ik ben opgegroeid en heb gestudeerd, ruil ik graag in voor de gemoedelijke sfeer en oprechte belangstelling die ik in deze omgeving ervaar. Hier ben ik op mijn plek.”

Nieuwe kansen
Erik sluit welwillend aan om te poseren voor de foto en geeft aan alle vertrouwen te hebben in Kaya. "Ik heb de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en de laatste tijd heeft het me best weleens gefrustreerd dat er door alle administratieplicht minder tijd overblijft voor mijn werkelijke vak. Het is goed om een stap terug te doen en de weg vrij te maken voor een jongere vakgenote zoals Kaya. Voorlopig werk ik nog twee dagen per week in de praktijk. Noem het een ontwenningskuur”, grapt hij. "Ongetwijfeld zal Kaya haar eigen stempel op de praktijk drukken, zoals al blijkt uit de naamswijziging, maar dat is goed. Zo hoort het te gaan. Wat zeker níet zal veranderen, is de uitstekende zorg voor onze patiënten. Die hebben bij ons altijd centraal gestaan en ik weet zeker dat Kaya de tandartsenpraktijk in die geest zal voortzetten. Daarom hebben we ook voor Kaya gekozen en zij voor ons.”

Feestelijke viering overname
Dat de overname zo soepel en naar ieders tevredenheid is verlopen, mag gevierd worden, vinden Erik, Karolien, Kaya en het team. “Collega's, patiënten en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 24 maart tussen 15.00 en 20.00 uur op Geerhoek 29 om het glas te heffen”, nodigt Kaya iedereen uit. “Dan toosten we gezamenlijk onder het genot van lekkere hapjes op een mooie toekomst.”


Tandartspraktijk de Geer, Geerhoek 29, 4724 EG Wouw, 0165-301460, www.tandartspraktijkdegeer.nl, info@tandartspraktijkdegeer.nl



Nieuwe eigenaresse Kaya Azimi is trots op de mooie praktijk die zij voortzet en op het team dat haar omringt.
Logo Tandartspraktijk De Geer