Afbeelding
Foto: A van Bockel

Reactie bewoners op nieuw Bravis

ROOSENDAAL - REGIO - Vanuit het Bravis ziekenhuis is een informatiebijeenkomst georganiseerd rond het schetsontwerp van het nieuwe Bravis ziekenhuis. Omwonenden van de toekomstige bouwlocatie Bulkenaar werden geïnformeerd over het schetsontwerp van zowel de gebouwen als de groene zone eromheen.


Tijdens twee druk bezochte avondsessies werden geïnteresseerde omwonenden met behulp van een gedetailleerde presentatie geïnformeerd over de totstandkoming van het schetsontwerp en het verdere vervolg. Er was tevens gelegenheid tot het stellen van vragen. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Hieronder de belangrijkste vragen en opmerkingen van omwonenden en antwoorden van de organisatoren op een rijtje:

Vraag: In hoeverre gaat de Warmte KoudeOpslag (WKO) installatie geluidshinder opleveren in de aangrenzende wijk Tolberg, mede gezien de ZW-wind? Antwoord: Niet. Vraag: Heeft de vergunningenstop provincie Brabant invloed op de tijdsfasering van het bouwplan nieuwe Bravis ziekenhuis? Antwoord: We weten het op dit moment niet. Maar het bestemmingsplan is wel in ons voordeel. We werken de plannen verder uit. Vertraging kan het geval zijn maar dat hoeft niet. 

Opmerking: Ik mis de extra toegangswegen. Antwoord: De centrale toegangsroute naar Bulkenaar start bij de A58, afslag 25 Wouw en voert de gemotoriseerde verkeersstroom via een parallelweg van en naar het ziekenhuis. De zuidelijke ontsluitingsweg van de wijk Tolberg is een zaak tussen gemeente en bewoners. Wij wachten af wat daaruit komt.

Vraag: Worden er autochtone planten benut bij de aanleg van het landschapspark? Antwoord: Ja. Vraag: Komt er een voedselbos? Antwoord: Daar wordt aan gedacht. Het landschapspark moet echter nog verder worden uitgewerkt. Vraag: Komt er een treinstation bij Bulkenaar? Antwoord: De gemeente Roosendaal heeft die ambitie wel maar mocht dit er komen dan niet voor het jaar 2040. Opmerking: Er komt geen kelderverdieping onder het ziekenhuis. Antwoord: Dat klopt, het heeft te maken met de hoge kosten van bouwen onder het maaiveld.

Schets Nieuw Bravis Ziekenhuis
Schets Nieuw Bravis Ziekenhuis