Broer en zus Niels en Amy Kuijlen in Het Raedthuys te Hoogerheide.
Broer en zus Niels en Amy Kuijlen in Het Raedthuys te Hoogerheide. Foto: Dennis van Loenhout

Het Raedthuys krijgt een zusje!

HOOGERHEIDE / HUIJBERGEN – Eten bij het Raedthuys voelt als thuiskomen bij een gezellige familie waar je altijd welkom bent. De familie Kuijlen, die Het Raedthuys acht jaar geleden opende, kijkt reikhalzend uit naar volgend jaar, wanneer Bistro De Wolf in Huijbergen haar deuren opent. Dan heeft Het Raedthuys er een zusje bij.


Een betere locatie dan het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide kan Niels Kuijlen zich niet wensen voor Het Raedthuys, het restaurant dat hij acht jaar geleden samen met zijn moeder Gerda opende, en waar zijn vader Eddy achter de schermen bergen verzet. “In onze begintijd waren er nog wel eens mensen die zeiden dat het nooit iets zou worden met dit plein”, zegt Niels, “maar inmiddels is dit het mooiste plein van het dorp. Zeker in de zomer is het een bruisende ontmoetingsplek, waar wij een mooi terras met 120 zitplaatsen hebben. Bij ons is het altijd gezellig!”


Belevenis

Die gezelligheid is het handelsmerk van Het Raedthuys. “Dat zit in onze genen”, zegt Niels. “Horeca draait niet alleen om eten, maar ook om beleving. Tijd hebben voor een praatje, Brabantse gezelligheid, zonder kapsones, maar wel met de gast als middelpunt. Dat is waar het in Het Raedthuys om draait. Maar de kaart is natuurlijk ook belangrijk: bij ons is die uitgebreid en is er voor elk wat wils. Onze koks zijn enthousiast over hun vak, dus ze komen regelmatig met nieuwe suggesties en ideeën. Dat maakt elk etentje bij ons een belevenis!”

Niels jongere zusje Amy is op dit moment nog ambtenaar, maar helpt haar broer elk weekend in Het Raedthuys. “Hoe meer ik Niels hielp, hoe meer het ging kriebelen”, zegt Amy. “Horeca zit toch in onze familie, en hoewel ik vroeger dacht dat het niets voor mij was realiseer ik me steeds meer dat het tegendeel het geval is. Juist door mijn studie HR en mijn werk bij Het Raedthuys heb ik gemerkt hoe mooi ik de horeca vind en hoe het bij mij past.”


Familiebedrijf

Daarom opent Amy Kuijlen volgend jaar haar eigen restaurant, Bistro De Wolf, in Huijbergen bij Manege De Wolfshoeve.

“De kans om daar mijn eigen restaurant te openen was te mooi om te laten liggen”, zegt Amy. “We zijn nu druk met de nieuwbouw, het samenstellen van de keuken, het bedenken van gerechten en het ontwerpen van het interieur. Volgend jaar openen we de deuren, we kunnen niet wachten!” 

Hoewel Amy het gezicht wordt van Bistro De Wolf zijn Niels en Gerda achter de schermen nauw betrokken: “Van hen kan ik heel veel leren”, zegt Amy, “we zijn familie, dus zijn we ook een familiebedrijf. Samen maken we van beide restaurants een plek waar gasten graag terugkomen!”