Afbeelding
Foto:

‘Het is nooit te’ voor Paco Cluzona

WOUW – Dat Cluzona meer is dan louter een voetbalvereniging is geen opzienbarend nieuws. Naast de voetbalsport vormde de vereniging en met name de kantine het decor voor tal van andere activiteiten. De laatste jaren nam de belangstelling wat af en was een reanimatie noodzakelijk. Een sextet stak de koppen bij elkaar en de Party Commissie (Paco) was daar. De schouders gingen er vol onder. Sinds het begin van dit seizoen voorziet de enthousiaste groep de festiviteiten van nieuw elan. Alles onder het motto: ‘Het is nooit te’!


“Het is zonde van alle moeite wanneer je iets organiseert en de kantine blijft alsnog half gevuld. Dit moest anders vonden we. Sindsdien komen we iedere dinsdagavond bij elkaar en brainstormen over mogelijkheden. We proberen de feesten bij Cluzona naar een ‘next level’ te tillen. Als het eerste herenelftal op zondag tegen een tegenstander speelt waarmee we als club een vriendschapsband hebben, dan organiseren we een party met een bepaald thema. We trapten we tegen Roosendaal af met een geslaagde ‘Blue White Kick Off’. Later volgde na de wedstrijd tegen Beek Vooruit een best feestje ‘Lets get Wild’ waarbij de hele kantine tot een ware jungle was omgetoverd”, aldus Faye van Bergen, speelster Cluzona dames 1.

Alles gaat in goed overleg met bestuurd en Ries van de kantine. De club omarmt de initiatieven en stelt budget beschikbaar. “Zo lang het binnen de perken blijft. Soms gaan onze ideeën iets voorbij de mogelijkheden en moeten we onze plannen wat bijstellen. Ja zelfs terwijl ons motto ‘niets is nooit te’ is, haha. Voor de thuiswedstrijd tegen SC Gastel zijn we volop in voorbereiding. Op zondag 16 april staat alles in het teken van ‘Disco Fever’!”

De vernieuwende activiteiten van Paco gaan voorbij de Wouwse dorpsgrenzen. Het weet meer en meer feestvierders richting De Doelen te lokken. "Tegenwoordig bereiken we via de zogenaamde socials veel mensen. De feesten worden niet alleen door eigen leden bezocht maar ook die van bijvoorbeeld RBC, BSC en ook Victoria'03 komen onze kant op. En ondanks we ons iets op de hoeveelheid werk hebben verkeken maakt de massale opkomst het dan zeker de moeite weer waard. Ook het einde van het seizoen proberen we met een knaller af te sluiten. Misschien moeten we Marcel van der Sloot nogmaals een gepast afscheid geven. Soort 2.0 zeg maar. Of misschien als het weer het toelaat, een zomerfestival. De accommodatie leent zich er perfect voor. Echter alles in overleg en in achtneming van ons motto”, aldus Faye. van Bergen.