Burgemeester Han van Midden.
Burgemeester Han van Midden. Foto: Bep Tielemans

Buurtpreventie Wouwse Plantage

Algemeen

Informatiepunt Cyber Crime geopend

WOUWSE PLANTAGE - Buurtpreventieteam Wouwse Plantage bestaat in 2023 inmiddels 10 jaar en vond dit een mooie gelegenheid om het aspect veiligheid eens extra onder de aandacht te brengen. Daartoe organiseerde het buurtpreventieteam een veiligheidsmarkt op de Natuurpoort van de Wouwse Plantage.  Deze was bijzonder geslaagd.

Afgelopen jaren is er best wel wat gebeurd op het gebied van veiligheid in de gemeente Roosendaal en dan met name ook in het dorp Wouwse Plantage. Denk hierbij aan de martelcontainers, het afbranden van een drugs-lab en onlangs nog een criminele moordzaak. Tijd dus om eens wat meer aandacht te besteden aan dit onderwerp.

De veiligheidsmarkt werd zaterdagmiddag officieel geopend door burgemeester Han van Midden. In diverse kraampjes werd uitleg gegeven over onder andere het buurtpreventieteam Wouwse Plantage, WhatsApp Alert, informatiepunt Cyber Crime Wouwse Plantage,  Brandveilig leven, Stichting Reanimatie Onderwijs, Politiekeurmerk Veilig wonen, veilige sloten, deurbeslag et cetera en persoonsalarmering in het kader van langer veilig thuis kunnen blijven wonen.

Daarnaast waren er tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen, zoals een kleurplatenwedstrijd, speurtocht, demonstraties met politiehonden en een voertuigshow door diverse hulpdiensten.

Speciale aandacht ging uit naar het Informatiepunt Cyber Crime, een initiatief van buurtpreventieteam Wouwse Plantage in samenwerking met buurtpreventie Roosendaal, politie basisteam Roosendaal en dorpshuis de Spil. Het informatiepunt Cyber Crime krijgt op vaste basis een plaats in dorpshuis de Spil en biedt inwoners de kans om hier eens in de twee weken langs te komen met vragen op het gebied van cybercriminaliteit. 

Cyber Crime ambassadeurs geven voorlichting over veilig gebruik van internet, internetbankieren, social media en dergelijke. Buurtpreventieteam Wouwse Plantage is erg trots binnen de gemeente Roosendaal het eerste buurtpreventieteam te zijn dat een vast informatiepunt gaat faciliteren met een zeer laagdrempelige instap waar dorpsbewoners ook elkaar op dit vlak gaan helpen. Zodat er naast een fysiek veiligere buurt ook digitale veiligheid ontstaat.