Edwin Maas belooft dat Wouw Live! leuker wordt dan ooit
Edwin Maas belooft dat Wouw Live! leuker wordt dan ooit Foto: Dennis van Loenhout

Wouw Live wordt leuker dan ooit

Algemeen

WOUW – Al voor de coronatijd was Wouw Live een prachtig feest, maar sinds de organisatie in handen is van Edwin Maas, zijn de dagen rond Koningsdag in Wouw feestelijker dan ooit. Maas houdt wel van een uitdaging, dus de editie 2023 belooft al bij voorbaat onvergetelijk te worden. Dat Wouw en Kruisland samen veel kunnen bereiken heeft Maas al wel bewezen: “We willen gewoon dat er rondom Koningsdag wat meer gebeurt in Wouw!”

Zou hij de tijd ervoor hebben, dan zou Edwin Maas elke dag op de eerste rij staan bij Wouw Live, maar die luxe heeft hij helaas niet. “Natuurlijk ben ik aanwezig”, zegt hij, “maar ik heb het achter de schermen te druk. Alleen als mijn vrouw Suzie Roose haar nieuwe single zingt, sta ik vooraan. Dan ben ik even niet de organisator, maar gewoon de trotse echtgenoot.”

Toen Edwin Maas vlak na de coronaperiode werd benaderd door het Wouwse Oranjecomité, met de vraag of hij de catering voor Wouw Live wilde verzorgen, zag hij kansen: “Toen al had Wouw Live te kampen met toenemende kosten, maar een uitdaging laten schieten is mijn eer te na. Ik hou van ondernemen en ik zie altijd kansen. Als je een tent vijf dagen laat staan in plaats van twee is dat niet veel duurder, maar heb je wel veel meer kansen om voor iedereen een mooi feest te bouwen. Dat doen we dus dit jaar weer, vijf dagen lang met voor elk wat wils!”
Wouw Live trapt af op woensdagavond 26 april met de Koningsnacht Live, waarop topband Afslag 20 en DJ Chris Seduca komen optreden. Op Koningsdag is de feesttent op de Wouwse Markt het startpunt voor de Koningsdagactiviteiten. De hele dag is er live muziek te horen van Corné van Meer, en ook de DJ’s van BajoSound doen een duit in het zakje. Als iedereen nog nageniet neemt de Zonnebloem op vrijdagmiddag 28 april haar intrek in de tent voor een Koningsbingo waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Op vrijdagavond gaat het feest weer verder, met de band Queen Forever, die “Bohemian Rhapsody” laat klinken alsof Freddy Mercury zelf op de planken staat. Zaterdagmiddag start de bekende Truckrun vanaf de Markt, en op zaterdagavond zorgt de RadioNL Op Volle Kracht Artiestenshow voor ambiance met live optredens onder begeleiding van dj Hessel Wijkstra. De afsluiter van vijf dagen Wouw Live komt op 30 april, met een gezellige braderie.

Edwin benadrukt dat de tent dit jaar groter is dan ooit: “We willen niemand meer teleurstellen, zoals we bij voorgaande edities soms wel moesten doen”, zegt hij, “het mag hartstikke druk worden. Laat maar komen, wij zijn er klaar voor!” Met “wij” bedoelt Maas het Wouwse Oranjecomité, Stichting Rockin’ Wouw, Truckersrun, de vele vrijwilligers en medewerkers van De Commerce, die hem helpen om van Wouw Live een succes te maken. Tickets voor de feestavonden? Via de Facebookpagina van Wouw Live, bij Jumbo Wouw en De Commerce Kruisland zijn kaarten te koop. Zie ook pagina 14.

 ”Zonder hen zou ik het niet kunnen”, zegt hij, “want het is een hele klus, zeker naast het werk dat ik heb aan mijn horecazaak De Commerce in Kruisland. Als het goed weer is, is het daar ook heel gezellig. Op ons terras, met 230 zitplaatsen, is het lekker bijkomen na vijf dagen feesten. En ik? Ik sta er dan gewoon weer. Ik heb het graag druk!”

Afbeelding