Jack van den Berg
Jack van den Berg

Van den Berg opvolger Taks

Algemeen

KRUISLAND – Weinig verenigingen zullen statistieken als SC Kruisland kunnen overleggen. Rond de eeuwwisseling bivakkeerde het vlaggenschip diverse seizoenen in de kelder van het amateurvoetbal. Het beleefde in de onderafdeling en later Zesde Klasse een roemloos bestaan. Sinds de promotie in 2000-2001 zette hield men koers waarop menig beurshandelaar alleen maar jaloers naar kan kijken. 

In de voorbije twee decennia kraaide Oranje vier maal victorie. En de ‘sky is nog steeds niet de limit’. Amper een jaar na de historische promotie naar de Eerste Klasse lonkt voor het team van trainer John Taks zelfs voetbal op divisie-niveau! 

Idriss Hassani (43) gelooft soms zijn ogen niet. Sinds vijf jaar is hij medeverantwoordelijk voor technische zaken bij SC Kruisland. “Het is een beetje uit de hand gelopen hobby. Enkele jaren terug hebben we met een aantal ouders de schouders onder diverse openstaande vacatures bij de club gezet. Ikzelf was al verschillende seizoenen als jeugdleider en trainer actief. Zoals ook icoon Mounir El Fahmi na diens actieve carrière aan de technische staf verbonden bleef. De staf heeft als taak om jaarlijks de selectie voor het volgende seizoen op orde te krijgen. Een team samen te stellen die op basis van saamhorigheid de uitdaging aangaat.”

Met gepaste trots kijkt Idriss Hassani naar de komeetachtige bestorming van de KNVB-ladder. “In alles wat we doen proberen we een goede balans te vinden. Beetje bij beetje pakken we het iets professioneler aan. En daarnaast heeft het succes aantrekkingskracht. Aan ons juist die spelers te selecteren die zich laten uitdagen, winnaars zijn en niet louter voor een gezellige derde helft komen.”

Bij SC Kruisland doet aan het eind van dit seizoen John Taks om privé redenen een stapje terug als hoofdtrainer. Of hij met een dubbele promotie afscheid neemt is vooralsnog even afwachten. Onlangs presenteerde de club diens opvolger: Jack van den Berg. 

Met Jack van den Berg haalt SC Kruisland een trainer met een indrukwekkende CV binnen. De trainer was o.a. werkzaam bij BVV Barendrecht, VV Katwijk en ASWH. Bij ASHW werd hij bekroond met de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer van Nederland. “We zijn blij met de komst van Van den Berg. Oud-Kruisland-speler Youri Rombouts werkte met hem samen bij IFC Ambacht en had niets dan lof over diens werkwijze”, besluit Idriss Hassani.

Naast de komst van de nieuwe hoofdtrainer is de technische staf versterkt met veldtrainer Faysal Houba. In het verleden is Faysal actief geweest als talentvolle voetballer van NAC Breda en werd hierna trainer bij Alliance.

Ook Bart Sweere en Mounir El Fahmi blijven behouden voor de selectie. Huidige trainer John Taks zal een rol nemen in de TC als adviseur voor de selectie.