Diego Snepvangers
Diego Snepvangers

SC Kruisland als ultieme uitdaging

Algemeen

KRUISLAND/BERGEN OP ZOOM – SC Kruisland maakt zich op voor de maand waarin de prijzen zullen worden verdeeld. Schiet men na amper één seizoen reeds door tot ongekende hoogte en maakt de club volgend seizoen haar debuut in de Vierde Divisie? Of het nieuwe sprookje zal worden geschreven blijft vooralsnog heel even afwachten.

De oranje brigade van succestrainer John Taks is hoe dan ook het gesprek van de dag. De club waar aanvallende middenvelders Noël de Graauw (Baronie) en Riad Elloukmani (PKSV Halsteren) als ook keeper Michel van Butselaar (Baronie) zich onvoorwaardelijke voor volgend seizoen aan verbonden. Op de voor hem vertrouwde linkerflank hoopt ook Diego Snepvangers het plezier in het spelletje terug te vinden!

Cambuur

Ruim twintig jaar stond voetbal met hoofdletters in het woordenboek van Diego Snepvangers (25) geschreven. Als klein mannetje startte hij bij Nieuw Borgvliet, korte tijd later gevolgd door MOC’17. Nog maar F-pupil was hij toen de overstap naar de voetbalschool van RBC werd gemaakt. Na het Roosendaals faillissement zocht en vond de talentvolle linkspoot onderdak bij NAC alwaar hij met succes de geelzwarte juniorenelftallen doorliep. En op amper 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte. “Trainer Marinus Dijkhuizen nam me mee voor het uitduel bij Cambuur. Een kwartier voor tijd mocht ik voor Richelor Sprangers invallen. Het seizoen erop speelde ik bij de beloften en zat regelmatig naast doelman Andries Noppert bij het eerste op de bank. Ik was erbij toen we met 0-2 in de Kuip van Feyenoord wonnen. Onvergetelijk, als ook Ajax uit in de Arena. Trainer Stijn Vreven liet me eenmaal thuis tegen Willem II in de Eredivisie speelminuten maken”, blikt Diego Snepvangers terug.

Hamstring

In het daaropvolgende seizoen was echter geen plaats voor zowel de jonge aanvaller als ook boomlange goalie. Noppert vertrok naar het Italiaanse Foggia en keepte zich uiteindelijk tot op het WK in Qatar. Diego Snepvangers tekende bij Helmond Sport. “Voor een avontuur in het buitenland vond ik me te jong. Ik koos ervoor om me in de Jupiler League bij Helmond Sport in de picture proberen te spelen. In het eerste seizoen speelde bijna alles, het jaar daarop kwam ik tot 20 wedstrijden alvorens ik me blesseerde. Ik besloot vervolgens de overstap naar het hoogste amateurniveau te maken en meldde me bij Spakenburg, alwaar ik door corona niet veel wedstrijden heb gespeeld. Ook bij ASWH en dit seizoen bij Kozakken Boys werd ik achtervolgd door blessures aan hamstring en lies. Balen, want de Tweede Divisie is echt een fantastisch niveau om op te spelen. De top van het amateursvoetbal doet echt niet veel onder voor sommige proforganisaties. De recente bekerprestaties van Spakenburg spreken voor zich.”

Jeugdzorg

Wie denkt dat Diego Snepvangers na al het persoonlijk mailleur volledig in zak en as zou zitten, die komt bedrogen uit. De voorbije periode zette hem ook aan het denken. “Ik heb sowieso ook altijd een leven naast het voetbal gehad. Met diverse goede vrienden die hele andere interesses hebben en niet eens over voetbal praten. Daarnaast heb ik me maatschappelijk georiënteerd en een opleiding Sport en Coaching gedaan. Echter personal training en fitness is niet helemaal mijn ding en daarom heb ik besloten om te switchen naar de ambulante jeugdzorg”, legt Diego Snepvangers uit.

Uitdaging

Ondertussen laaide ook het voetbalvuur in de Bergenaar op. Oud-NAC-ploeggenoot Richelor Sprangers en Fouad Idabdelhay vertelden louter positief over hun huidige club SC Kruisland. Enkele gesprekken later was ook Diego Snepvangers overstag. “Ik ben bezig met mijn herstel en weet hoe ik deze zomer met onder andere krachttraining me kan voorbereiden op mijn nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om eindelijk nog eens een seizoen zonder zorgen te kunnen spelen. En bij Kruisland een volgend stukje geschiedenis te schrijven!”