Afbeelding
Foto:

Het adres voor streekproducten!

ROOSENDAAL - Als je het erf van Zuivelhoeve Zwanenburg oprijdt dan is direct duidelijk dat hier echte boerenzuivel wordt aangeboden. De 70 koeien staan vanaf het voorjaar in de wei en tijdens de koude en natte wintermaanden op stal. Een melkrobot melkt de koeien op het tijdstip dat de "dame” zelf bepaalt. 


De beloning? Een fijn gevoel dankzij een stofje dat de koe van nature aanmaakt en wat extra voer tijdens het melken. Het resultaat? Onbewerkte melk en ambachtelijke zuivelproducten. Karnemelk die in een moderne karnton wordt "geslagen” en dus niet de aangezuurde ondermelk van de fabriek. En dat proef je!

Zuivelautomaat. Zuivelhoeve Zwanenburg heeft een automaat waar zuivel en onbewerkte melk uit de tap worden aangeboden. Tappen kan met een meegenomen fles of een fles uit de automaat. De automaat is van maandag t/m zaterdag van 08.00-20.00 uur en op zondag van 10.00- 20.00 uur in werking.

Winkelverkoop.  De winkel is op vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur geopend. Hier zijn niet alleen de eigen gemaakte zuivelproducten maar ook streekproducten van lokale ondernemers te koop. Zoals scharrelvlees van eigen varkens, rundvlees van Mangelaars, handgemaakte nougat van Emmmmy's uit Wouw en Nispense honing.

Waar ook producten van Zuivelhoeve Zwanenburg? Boerderijwinkel Luysterburg in Heerle, winkel aspergekwekerij Vos in Roosendaal, slagerij Antens in het Tolbergcentrum, boerderijwinkel familie Taks in Roosendaal, boerderijwinkel Hoogerwerf (familie Blom) in Lepelstraat, boerderijwinkel Suykerbuyk in Halsteren en Kaashuis Marcel in Steenbergen. Daarnaast zijn er ook verkooppunten buiten het bezorggebied van "De Krant”.
Wil je ook eens zien hoe de koe door een robot wordt gemolken of hoe het verwerken van melk in de productieruimte gaat? Kom zeker eens kijken!

Afbeelding
Niek en Birgit Mangelaars