SC Kruisland
SC Kruisland

Zomerstop amateurvoetbal komt eraan

Algemeen

REGIO WOUW - Hier en daar zijn de beslissingen al gevallen. Voor een aantal clubs moet de nacompetitie duidelijk maken in welke klasse volgend seizoen gevoetbald wordt. Spanning en druk kunnen rare dingen doen met een voetballer. De komende weken zijn daarom ‘gereserveerd’ voor de koele kikkers die het vermogen hebben om op beslissende momenten toe te slaan. 

SC Welberg wordt in deze krant uitgelicht met een extra pagina (zie rechts).

SC Kruisland

Bij eerste klasser SC Kruisland stijgt de spanning naar het kookpunt. Om de titel gaat het tussen Nemelaer en Kruisland. Deze twee ploegen voeren samen de ranglijst aan, alleen heeft Nemelaer een iets beter doelsaldo. Op de laatste competitiedag valt de beslissing, daarna geeft de tweede plaats altijd nog recht op de nacompetitie. 

Rimboe

Rimboe versloeg koploper BSC weliswaar in een slechte wedstrijd maar wel met de 3 punten in de knip. BSC gaat wel de titel pakken en Rimboe gaat als periodekampioen proberen te promoveren naar de derde klasse. 

NSV

NSV gaat degraderen naar de vijfde klasse. Alleen DIOZ presteerde nog slechter dan NSV. Veel supporters van NSV zijn ervan overtuigd dat er meer ingezeten had. Het gat met de derde van onderen (Noordhoek) is al een punt of tien en misschien heeft NSV wel betere voetballers dan Noordhoek.

Vivoo

Vivoo heeft zich knap naar de subtop van de vijfde klasse gespeeld. Even afwachten hoe het dubbeltje rolt de komende wedstrijden. Voetballend gaat Vivoo erop vooruit en dat geeft vertrouwen voor volgend seizoen.

HSC’28

HSC’28 heeft deze competitie te wisselvallig gepresteerd en de uiteindelijke middenmootklassering past daarbij. Vivoo en NVS hebben echt geen betere selecties maar staan wel een straatlengte voor op HSC. 

FC Moerstraten

FC Moerstraten speelt voetbal in de reserve klasse. De regio hoopt altijd nog Moerstraten binnenkort eens aan te treffen in de vijfde klasse standaard. Voorlopig lijkt dat niet te gebeuren.  

Cluzona

Tweedeklasser Cluzona wees in een rechtstreeks duel concurrent Roosendaal terug. Cluzona zit in de nacompetitie en kan zo misschien nog promotie afdwingen. Voor Wouw zou een eersteklasser zeker niet misstaan. 

Excelsior Essen

Bij Excelsior staat alles alweer in het teken van volgend seizoen. Na een competitie zonder pieken en dalen proberen ze straks toch een stapje verder te komen.

Afbeelding
Cluzona
Cluzona
Cluzona
Cluzona