Volkstoneel Heerle
Volkstoneel Heerle

Volkstoneel Heerle op naar 80-jarig bestaan

Algemeen

HEERLE - Bij het Volkstoneel uit Heerle moest tot vier keer toe het stuk uitgesteld worden. Eerst door corona, daarna door ziekte van een speler en een keer omdat de zaal bezet was.


Binnen een paar dagen waren daarom de kaarten voor de voorstelling onlangs uitverkocht en de bezitters van die kaarten kregen de avond van hun leven. Niet alleen het spel was schitterend, ook het decor mocht er wezen. Een heuse plattelandswoning compleet met een buitentoilet met een hartje in de deur, een tuin met bomen en struiken en een hok met een konijn dat zich thuis voelde.

Regisseur Jeanne Reijnders had er mede voor gezorgd dat de spelers het publiek regelmatig aan het lachen kregen. Tranen rolden over de wangen, toeschouwers schuddebuikten van het lachen en regelmatig was er een langdurig applaus. Het stuk speelde in de jaren tachtig van de twintigste eeuw toen Frederik Schotkikker zijn 71-ste verjaardag vierde. Het leuke was, dat de spelers allerlei leuke acties hadden toegevoegd met zaken die op het dorp Heerle sloegen. De Bameer, de kerk van Wouw en meer benamingen sloegen goed aan bij het publiek. Na afloop werd alvast vooruitgekeken naar het volgend jaar, dan wordt de vereniging 80 jaar.