SC Welberg 1.
SC Welberg 1.

SC Welberg strikt Ad Straver

Algemeen

WELBERG – Met de uitwedstrijd bij DVO’60 zette de hoofdmacht van SC Welberg een streep onder een turbulent seizoen. Nadat de club begin maart afscheid van trainer Koos Kortland nam vormden overwinningen op Lepelstraatse Boys en Boeimeer de sportieve hoogtepunten van voetbaljaargang 2022-2023. Ad-interim coach Tim van de Ree sloot op de voorlaatste plaats van de Vierde Klasse C af. Met het aantrekken van Ad Straver meent de vereniging de ideale opvolger in huis te hebben gehaald. De jeugdige selectie moet vanaf medio augustus het sportieve kolfje naar diens hand worden!

Nadat Tim van de Ree aangaf zijn contract voor volgend seizoen niet te willen verlengen, startte het bestuur met een zoektocht die uiteindelijk naar Ad Straver leidde. “Met name zijn ervaring met het werken met jeugd heeft voor ons de doorslag gegeven. Met Ad denken we een ideale hoofdtrainer voor de nabije toekomst te hebben vastgelegd”, aldus voorzitter Gino Seesing. Ook de nieuwe technisch en tactisch verantwoordelijke man steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Momenteel probeer ik als ad-interim coach SVC in de Vierde Klasse B op zondag te houden, daarna gaat de focus op de Vierde Klasse op zaterdag. Een uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. SC Welberg als club is voor mij niet helemaal onbekend terrein. In het verleden ben ik al eens op gesprek geweest, wat ik merkte was de gedrevenheid die de vereniging uitstraalt. Op alle fronten. Dat het eerste elftal al enkele seizoenen tot de laagvliegers van de Vierde Klasse hoort, maakt het voor mij alleen maar interessanter. De groep telt veel jonge jongens, een elftal dat nog volop in een leerproces zit en nog moet groeien. Het lijkt me prachtig om hierin een rol van betekenis te kunnen spelen”, legt Ad Straver uit.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De 52-jarige Straver, woonachtig in Schijf, groeide als voetballer op bij Roosendaal en later Cluzona alvorens hij de overstap naar SC Gastel maakte. Een enkelblessure vormde de inleiding voor de overstap naar het trainersmetier. In Oud-Gastel had hij van de F-pupillen tot de A-jeugd onder zijn hoede, trainde het tweede en was assistent van hoofdtrainer en leermeester André Maas. Van 2015 tot 2018 stond hij aan het roer van SVC alvorens hij de JO19 van MOC’17 onder zijn hoede nam in combinatie met assistent van Rick Schimmel zijn bij BSC.

Tijdens de coronajaren stond het voetbal bij Ad Straver op een lager pitje. “Klopt, tot Schijf vroeg om de jeugd te trainen en het bij me opnieuw begon te kriebelen. Dit jaar vormde Halsteren JO19 een mooie uitdaging en toen SVC me voor de rest van het seizoen vroeg, kon ik natuurlijk ook geen nee zeggen. En vanaf de zomer gaat het vizier op het oranjewit van SC Welberg”, besluit de Welberg-coach in spe Ad Straver.

“Prachtig om hierin rol van betekenis te kunnen spelen”

Gino Seesing en Ad Straver.