Afbeelding

Einde rikseizoen in Moerstraten

Algemeen

MOERSTRATEN - Na acht maanden is er weer een einde gekomen aan het rikseizoen in café de Bakker in Moerstraten. Gelukkig konden alle acht zondagen doorgaan en dat leidde tot blije gezichten bij de kaarters.

Op de laatste rikzondag won Eric Vonk na een spannende strijd met 124 punten en dat waren er twee meer dan het totaal van Peet Uitdewilligen. Zeer verdienstelijk werd An Boden met 106 punten derde. Na haar kwamen Jac Voorbraak met 103 punten, Toon Suijkerbuijk met 100 punten, Henny Elsevier met 99 punten en Cor van Meel met 97 punten. Op behoorlijke afstand kwam dan een groepje met Ad Buermans met 91 punten, Willy Jaspers met 90 punten en Annie Bovee met 89 punten. Kees Bovee met 84 punten en Ad van der Heijden met 83 punten voerden de staartgroep aan. Deze werd verder gevormd door Theo Knop met 72 punten, Julia de Weert met 71 punten, Jeanne Brusselaars met 64 punten en tenslotte Nico Matthijssen met 55 punten. De prijs voor de hoogste serie ging naar Henny Elsevier met 53 punten en met 12 punten was de poedelprijs een prooi voor Nico Matthijssen.

Toen kon er een eindklassement over het hele seizoen opgemaakt worden. Glansrijk winnaar was Jac Voorbraak met 649 punten vóór Walther Jansen met 602 punten en Jeanne Brusselaars met 600 punten. Jac kreeg daarbij een mooie prijs. En toen was de vraag: wanneer gaan we weer verder? Uitbater Ad maakte bekend de kaarters weer graag te ontvangen op zondag 24 september. En dat werd in de agenda’s gezet!