Versierde fietsentocht Wouw.
Versierde fietsentocht Wouw. Foto: A vanBockel

Terugblik op mooie Koningsdag in Wouw

WOUW - Het zonnetje scheen al lekker op de markt in Wouw toen op Koningsdag 2023 tegen 11.00 uur drie vlaggen -Nederlandse, Brabantse en Roosendaalse vlag- in top werden gehesen terwijl de harmonie het volkslied speelde. 

Vervolgens riep Rogier Verburgh, voorzitter Oranjecomité Wouw, in aanwezigheid van Klaar Koenraad, wethouder Roosendaal, alle kinderen op om richting het gebouw van Markant te gaan voor de start van de versierde fietstocht. Onder muzikale begeleiding van de harmonie liepen de ouders met hun op versierde fietsen rijdende kinderen een klein rondje door Wouw. Iedereen kwam weer veilig op de markt aan mede dankzij de verkeersregelaars. Een kleurrijke tocht dus waarbij de kleur Oranje de boventoon voerde.
De markt van Wouw was vervolgens het centrum van de overige activiteiten zoals de prijsuitreiking en eretitel van Wouwse junior ster door Gino de Jong aan de drie categoriewinnaars: Teun Tax, Sofhie Godschalk en Tim Godschalk van de versierde fietstocht in de feesttent. Ook op de markt te vinden: de vrijmarkt voor de jeugd, schminken en de prijsuitreiking van de Jumbo kleurwedstrijd door Debby de Jong. Voor de ouders was de bar in de feesttent geopend. De kinderen vermaakten zich tijdens de middaguren op het grote springkussen en in het springkasteel.
Gedurende de dag is De Krant regio Wouw, twee keer ter plaatse geweest voor het maken van sfeerfoto's. Het mooie weer, het gevarieerde programma en de aanwezigheid van veel ouders, grootouders en kinderen hebben ervoor gezorgd dat het voor iedereen een feestelijke en geslaagde Koningsdag in Wouw is geworden.


Is je kind niet in de papieren editie op de foto zichtbaar? Kijk dan ook even in de digitale versie van de krant. Daar zijn alle voor De Krant gemaakte foto's van Koningsdag 2023 in Wouw en Wouwse Plantage te zien!

Vrijmarkt.
Harmonie speelt het Wilhelmus.
Optreden Harmonie
Wachtende kinderen voor vertrek versierde fietstocht
Brabantse vlag
Wouwse vlag
Wachten op vertrek fietstocht
Opening voorzitter Oranje Comite
Aankondiging
Versierde fietstocht Koningsdag 2023 Wouw
Versierde Koningsboom Wouw
Start Fietstocht
Versierde fietstocht Wouw
Versierde fietstocht Wouw
versierde stepje Wouw
koningsdag 2023 Wouwse Plantage
Versierde fietstocht Wouw
Helaas kapot zijwieltje moest lopen
Aankomst van rondje Wouw
Versierde fietstocht
Verkeersregelaar
versierde fietstocht Wouw
NL Vlag hijsen
Draaimolen Wouw
draaimolen Wouw
koningsdag 2023 Wouwse Plantage
koningsdag 2023 Wouwse Plantage
koningsdag 2023 Wouwse Plantage
koningsdag 2023 Wouwse Plantage