Afbeelding
Foto: A van Bockel

Genieten bij De Bosrust in Essen

ESSEN - Op zondagochtend rijden we over de grens met België en komen uit in Essen. Ook hier wordt 'De Krant regio Wouw' bezorgd, dus meerdere lezers zullen restaurant-brasserie “De Bosrust” in Klein-Horendonk zeker kennen. 

Wij hebben vanwege mogelijke regenbuien binnen een tafel gereserveerd. Buiten is dat niet mogelijk. Als we rond 11.00 uur aankomen is het al lekker druk vanwege Moederdag. Wij gaan, nu de zon volop schijnt, toch maar lekker buiten op het terras zitten. Er zijn dan nog genoeg tafels met zicht op de speeltuin vrij. 

Al snel zitten we aan de koffie met prima appelgebak. Na een uurtje bestellen we van de lunchkaart. Volop keuze! De kinderen komen alleen even naar de tafel om wat te drinken en zijn dan weer weg: de mooie speeltuin in. Voor alle leeftijden zijn er mogelijkheden om te klimmen, te glijden, trampoline te springen en lekker in het schone zand te spelen.
Rond lunchtijd zijn alle tafels bezet en is het spitsuur voor de bediening, die prima wordt geassisteerd door studenten. De bestelling staat binnen redelijke tijd op tafel. Drankjes bestellen gaat ook prima. Lege borden en glazen worden ook weer snel van tafel verwijderd. Opgeruimd staat netjes!

Met kinderen ben je hier zo een paar uurtjes verder voor je moet afrekenen. Onze kinderen hebben zichtbaar genoten en dat is ons wel wat waard. Dat geldt blijkbaar ook voor meerdere families die bij de ingang in de wachtrij staan, als wij vertrekken.
Een fijne locatie voor een paar uurtjes ontspannen genieten op het terras!

Afbeelding
Speeltuin de Bosrust Essen
Kaart van de Bosrust