Het team van Restaurant De Nieuwe Ram.
Het team van Restaurant De Nieuwe Ram. Foto:

De Nieuwe Ram verrast fijnproevers

HALSTEREN – Na een moeilijke start schakelt restaurant De Nieuwe Ram naar een hogere versnelling. Dat De Nieuwe Ram niet te missen is, weet iedereen binnenkort. Dat is te danken aan een nieuw concept, verrassende gerechten van hoge kwaliteit en onverbeterlijke gezelligheid.


Soms heb je pech, vraag dat maar aan ondernemer Jan Geers. Wat een grootse opening had moeten worden van een volledig gerestyled, tot restaurant omgevormd hotel dat er jarenlang troosteloos bijstond, werd in 2020 wreed verstoord door de komst van het coronavirus. Een rotsvast geloof in de toekomst, trouwe personeelsleden, tomeloze inzet, thuisbezorgen en een goed seizoen maken dat De Nieuwe Ram er nog altijd is. Eigenaar Geers, bedrijfsleidster Judith de Vogel, chef Sander Echtermeijer en zijn rechterhand Thom Paardekam beginnen het voorjaar met een gezonde dosis ambitie en een ijzersterk concept voor hun restaurant.

“Wij willen ons graag onderscheiden, en een breed publiek aanspreken”, zegt Judith. “Dat doen we door te kiezen voor goed vlees. Bij ons kun je kiezen voor een traditionele steak, ribeye, tournedos, maar ook kipspiezen of spareribs. Wat je ook kiest, het vlees is van de beste kwaliteit en de beleving is die van een traditioneel steakhouse, maar dan net iets luxer. Natuurlijk zijn er voor visliefhebbers enkele mooie visgerechten en ook voor vegatariërs zorgen we voor verrassingen. Sander heeft een mooie, originele bloemkoolsteak bedacht, maar ook de gevulde portobello’s en de vegatarische taco’s zijn erg lekker. Of je nu wel of geen vlees eet: wij willen dat er voor iedereen voldoende keuze en variatie is. Onze gasten zien we graag nog eens terug, dus daar zetten we ons keihard voor in.”


Terras

In het restaurant is plaats voor veel gasten, maar bij mooi weer is het terras van De Nieuwe Ram misschien wel de mooiste plek van Halsteren om van een goede maaltijd te genieten. “Daar hebben we plek voor 120 mensen, en voor deze zomer gaan we het terras verder verfraaien. De precieze invulling gaan we de komende tijd uitwerken, maar er komen vuurkorven, bloemen en veel licht, zodat vanaf de Steenbergseweg duidelijk zichtbaar is dat het hier ontzettend gezellig is.”

Naast een uitstekend restaurant met een gezellig terras is De Nieuwe Ram ook een geweldige locatie voor feesten, huwelijken, babyshowers, high-teas, high-wines of zelfs high-cocktails.


Mogelijkheden

"Onze feestzaal is groot, en bovendien voorzien van een splinternieuw ventilatiesysteem wat zorgt dat de lucht altijd fris en schoon is”, zegt Jan Geers. 

Hij vervolgt: "Judith vertelt graag meer over de mogelijkheden. Ik ben heel blij met haar en Sander, en al die andere personeelsleden die loyaal zijn gebleven tijdens onze moeilijke start. Jonge mensen die zo gemotiveerd zijn en voor je klaarstaan, daar mag je je als ondernemer gelukkig mee prijzen. De chemie klopt bij De Nieuwe Ram, onze mensen weten wat er nodig is voor een avondje Bourgondisch genieten. Dat wil heel Halsteren toch weten? Onze deuren staan open, iedereen is welkom!”

De Nieuwe Ram
De Nieuwe Ram