SC Welberg jeugd in actie.
SC Welberg jeugd in actie. Foto:

SC Welberg-jeugd heeft de toekomst

Ook volgend seizoen doorstroom naar selectie

WELBERG - SC Welberg kent op dit moment ongeveer 200 jeugdleden, een prachtig aantal! Na de ingebruikname van het prachtige nieuwe sportpark ’t Zandbaantje, nu tien jaar geleden, onderging de vereniging een flinke groeispurt. Daarvoor kende de club een veel compactere jeugdafdeling. 


Met de verhuizing van het naast het gemeenschapshuis De Vaert gelegen oude voetbalveld naar het nieuwe sportpark aan de Hoogstraat in Welberg, kwam het aantal leden, met name de jeugdafdeling, in een enorme stroomversnelling terecht. 

“Op dit moment heeft Sc Welberg 11 jeugdteams, verdeeld vanaf de jongste jeugd (JO7) t/m de oudste jeugd (J019). Drie van de elf jeugdteams zijn meidenteams, iets wat in de regio redelijk uniek is voor een vereniging ter grootte van SC Welberg. Als club wil SC Welberg laagdrempelig zijn voor iedereen die graag wil voetballen. Daarom staat het beleven van plezier op de eerste plaats, maar uiteraard kan een gezonde dosis aan fanatisme niet ontbreken, iedereen wil uiteraard zijn of haar wedstrijden winnen!”, aldus bestuurslid jeugdzaken Jesse de Decker. 

Door de enorme aanwas van jeugdleden sinds 2013 staat de jeugdafdeling als een huis. Een vierkoppig Jeugdbestuur heeft de coördinatie van alle teams op zich genomen, en door met korte lijntjes te werken richting trainers, leiders en ouders wordt geprobeerd om iedereen zo goed mogelijk te faciliteren.

Jesse de Decker vervolgt: ”Naast de competitiewedstrijden, die jeugdleden gedurende het seizoen spelen, worden ook tal van andere activiteiten georganiseerd. Zo wordt al een paar seizoenen in de meivakantie een geheel verzorgde clinic gehouden. Aan het einde van het seizoen gaan de jeugdleden op een driedaags jeugdkamp, waarbij altijd mooie herinneringen worden gemaakt. Het seizoen wordt daarnaast officieel afgerond met een Jeugddag waarbij alle jeugdteams de strijd met hun ouders aangaan in de ouder/kind wedstrijdjes.” 


Doorstromen

SC Welberg koestert haar jeugdafdeling, immers wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Hoe mooi is het om spelers die van jongs af aan voetballen bij de club uiteindelijk te zien schitteren in het 1e elftal, iets wat bij SC Welberg zeker geen uitzondering is.
Ook volgend seizoen zullen er leden doorstromen van de JO19 naar de selectie, iets waar de club alleen maar trots op kan zijn!