Pipowagen bij praktijk 'Bij de Beuk'.
Pipowagen bij praktijk 'Bij de Beuk'. Foto:

Feestelijke opening pipowagen bij praktijk ‘Bij de Beuk'

ROOSENDAAL - Ter nagedachtenis aan John Capitein heeft Hélène Nijhoff van praktijk ‘Bij de Beuk’ samen met familie en donateurs een pipowagen gerealiseerd. Een speciale plek waar kinderen en hun families behandeling krijgen rondom het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen en trauma. Mede dankzij de vele donaties en steun is deze plek gerealiseerd. 


Op 12 mei jongstleden was de feestelijke opening van de pipowagen bij praktijk ‘Bij de Beuk’ in Roosendaal. Het was een inspirerende dag met enthousiaste bezoekers met diverse workshops over trauma en veerkracht en hoe een systeembehandeling hierbij ingezet wordt.

Praktijk ‘Bij de Beuk’ biedt al ruim 10 jaar hulp aan gezinnen, volwassenen, jongeren en kinderen, die vastgelopen zijn in het dagelijks leven en is een jeugdhulpaanbieder voor gemeenten in West-Brabant West. Psychische klachten zoals problemen in het gedrag, het denken, de emoties of in de omgang met de omgeving kunnen een aanleiding zijn om hulp te zoeken. In praktijk ‘Bij de Beuk’ werken systeemtherapeuten, coaches, psychiater, GZ-psycholoog en systeemtherapeutisch werker als team samen vanuit een systeemtherapeutische aanpak. 


Relatie- en gezinstherapie

Systeemtherapie is een vorm van psychotherapie en wordt ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd. Het belangrijkste kenmerk van systeemtherapie is dat belangrijke naasten zoals de partner, kinderen, broer, zus, ouders, buren, 


vrienden of collega’s betrokken kunnen worden bij de therapie. Tijdens de therapie is er veel aandacht voor de onderlinge interactiepatronen en de verbetering hiervan. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele belangrijke afwezigen.



U kunt terecht voor deskundige hulp bij bijvoorbeeld:


- problemen met school, studie of uitoefening van beroep;

- spanningen en conflicten in het gezin;

- moeilijkheden na een echtscheiding;

- aanpassingen binnen een nieuw samengesteld gezin;

- angst- en spanningsklachten;

- verwerking van ingrijpende gebeurtenissen en traumatische ervaringen;

- stemmingsklachten, zoals depressie;

- burn-out klachten;

- problemen in de relationele sfeer;

- moeilijkheden in het sociaal contact;

- angsten en depressieve gevoelens.


Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen:


Praktijk ‘Bij de Beuk’

Biezenstraat 10                         

4703 SM Roosendaal 

tel. 0165-534423

info@bijdebeuk.nl 

www.bijdebeuk.nl