Afbeelding
Foto:

Acht vrijwilligers benoemd in Orde van Oranje Nassau

GEMEENTE ROOSENDAAL - De dag voor Koningsdag worden traditiegetrouw mensen die een bijzondere daad hebben verricht of lang vrijwilligerswerk hebben gedaan in het zonnetje gezet. Maar liefst acht inwoners van de gemeente Roosendaal kregen van burgemeester Han van Midden de woorden te horen: ‘het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot….’. Zeven inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Daarnaast was er dit keer een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau


Adriënne Hermans uit Wouw ontving uit handen van de burgemeester een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Adrienne is 25 jaar werkzaam geweest in Leonardushof van Stichting Groenhuysen, waarvan ze 8 jaar in de medezeggenschapsraad heeft gezeten. Na haar pensionering is zij verder gegaan als vrijwilliger bij lichtdementerende ouderen. Daarnaast  doet ze nog steeds vrijwilligerswerk voor Stichting Avondvierdaagse Wouw, heemkundekring De Vierschaer, Stichting Kasteel van Wouw en SDW locatie Klinkert in Wouw. (Elders in deze Krant regio Wouw staat een uitgebreid interview met Adriënne).


Christ van Rooij weet alles van de steeds digitaler wordende wereld. Hij werd in het zonnetje gezet en ontving een Koninklijke onderscheiding voor zijn werkzaamheden als docent bij de Stichting Ouderen Achter de Computer. Ook Heemkundekring de Vrijheijt van Rosendale kan al zo’n 15 jaar rekenen op zijn belangeloze inzet als vicevoorzitter en lid van verschillende werkgroepen, waarbij zijn kennis van computers en automatisering goed van pas komt. 

Toon van Oers is te omschrijven als een secretaris in hart en nieren, bij de fietsclub De Mannen van Gastel al vanaf de oprichting in 1986, bij Stichting Roosendaal 750 jaar en Stichting Blommenkinders. Daarnaast verzorgt hij verschillende hand- en spandiensten in de natuur en tuinonderhoud van de Sint Norbertusparochie. 

Paul van de Berg is al 12 jaar voorzitter van Oranjestichting Roosendaal, was betrokken bij de organisatie van 75 jaar bevrijding (in 2019) en zet zich in voor de viering van 80 jaar bevrijding. Ook is Van de Berg al jaren voorzitter van de medezeggenschapsraad van het JTC, bestuurslid van carnavalsvereniging Waaromnie, bestuurslid van schoolvoetbal Roosendaal en bestuurslid van RSC Alliance. Paul is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!

Cees Talboom ontving van burgemeester Han van Midden een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange, belangeloze inzet voor de Roosendaalse maatschappij. Hij besteedde naast zijn baan vele extra uren aan het initiëren en begeleiden van veranderingen, aan de samenwerking tussen scholen en het inrichten van gespecialiseerd onderwijs. Talboom is actief bij diverse werkgroepen en verenigingen.

Annie Consemulder is gedreven, energiek en enthousiast, onder meer was ze ploegleider bij de Nationale Jeugdronde maar ook als vrijwilliger en muzikant bij het RAC, is ze oprichter en coördinator van het Matinee-orkest van Muziekvereniging Roosendaal en is ze oprichter en leider van de Tullepetaonekapel Stichting Carnaval Roosendaal. Voor al deze activiteiten ontving ze een Koninklijke onderscheiding. 

Fanny Voeten-de Jong is al 53 jaar lang vrijwilliger bij de Norbertus-parochie op allerlei gebied. Daarnaast organiseert en begeleidt ze al 15 jaar verschillende activiteiten bij S&L Zorg. Voor al deze activiteiten is ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau!

Jacques van Meel kreeg de versierselen van Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld! Hij heeft een indrukweekend cv op het gebied van dans. Nationaal en internationaal. Van leraar, choreograaf, artistiek directeur en adviseur tot aan voorzitter, decaan, jurylid en consulent. Zoveel functies dat je met recht kunt zeggen dat hij een bijzonder grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de dans in Nederland en ver daarbuiten. Tot aan China toe. Om zijn (niet-dansend) cv compleet te maken, deed Jacques van Meel in het verleden ook nog onbetaald werk voor Kindervakantiewerk Kalsdonk, was hij lector bij de Heilig Hart Parochie en cultureel adviseur bij KPJ Roosendaal.