Bij metselwerkzaamheden aan Kasteel van Wouw zijn extra handen welkom.
Bij metselwerkzaamheden aan Kasteel van Wouw zijn extra handen welkom.

Kasteel van Wouw krijgt cheque van Wouwse Lionsclub

Algemeen

HEERLE - Tijdens het concert van Edsilia Rombley in dorpshuis De Schalm in Heerle heeft de stichting Kasteel van Wouw een cheque van 1.000 euro gekregen om te besteden aan de restauratie van de vroegere vesting en kasteel van Wouw.

Voorzitter Kees Hoendervangers mocht het bedrag in ontvangst nemen. Op dit moment wordt op de kasteelweide gewerkt aan de restauratie van de vierkante toren die deel uitmaakte van de oude burcht die in de periode tussen 1250 en 1300 werd gebouwd. Vrijwilligers van de stichting zijn daar elke zaterdagochtend mee bezig.

Mee metselen

“Eigenlijk kunnen we best nog wat extra mensen gebruiken die kunnen metselen”, geeft Kees Hoendervangers aan. 

Daarnaast zijn er mensen bezig met het schoonmaken van oude stenen, wordt er groenonderhoud gedaan op het middenterrein en aan de vier meter hoge aarden wallen. De bedoeling is dat er ook nog een waterput wordt opgemetseld en dat de zichtbare fundatie van de vier hoektorens wordt gerepareerd.

Kerk en Super

Overigens was er ook een soortgelijk bedrag voor de restauratie van de Wouwse kerk, het in stand houden van Super de Buurt in Heerle en 500 euro van dorpshuis De Schalm, waar jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk zijn.