Roparunteam Doelbewust
Roparunteam Doelbewust

Team Doelbewust klaar voor dertiende Roparun

Algemeen

WOUW - REGIO - Aankomend pinksterweekend doet Team Doelbewust voor de 13e keer mee met de Roparun. De Roparun is een 531 kilometer lange estafetteloop van vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam. De opbrengsten gaan naar palliatieve zorg voor kanker gerelateerde doelen.

Team 233 Doelbewust loopt “route Zuid”. Eigenlijk de vervanger van de route “Parijs – Rotterdam”. Dit doen ze dit jaar met vijf leden die woonachtig zijn in Wouw.

Erno Mulders, teamcaptain RopaRunteam 233 van TDB: “Ik ben in 2016 mee gaan doen, eigenlijk omdat we destijds zwanger waren van onze derde en mijn vrouw Marjoke zou meedoen als fietser. Dat was niet meer verantwoord en daarom ging zij het basiskamp ondersteunen. Ik heb de rol als fietser ingevuld. Ondertussen heb ik twee keer gelopen, tweemaal gefietst en twee keer gechauffeerd. Dit jaar ga ik mee als navigator. Elke rol heeft iets unieks en is even belangrijk. En een feestje bouwen met het team in de bus, op het basiskamp of bij de finish doen we sowieso.” Marjoke heeft in totaal zes keer meegedaan aan de Roparun. Dit jaar slaat ze helaas over. “Om je samen als koppel in te zetten voor zo’n evenement blijft bijzonder. Zeker met in gedachte ‘waarom we meedoen’.”

Agnes van Meer loopt voor de twaalfde keer mee: ‘”Het blijft een bijzonder mooi, indrukwekkend evenement. Tijdens de Roparun heb je ieder teamlid, de organisatie, support langs de kant van de weg hard nodig om de finish te halen in Rotterdam. De saamhorigheid is immens. Ik voel me vereerd, dat ik al die jaren kan en mag lopen voor dit doel.”

Elles in ‘t Anker: “De Roparun is een fantastisch doel om je voor in te zetten. Onderweg heb je onder andere spontane koffiemomenten met toeschouwers, heb ik meegedaan met een karaoke tijdens een doorkomst in Ossendrecht, kregen we handgemaakte feestmutsen en een broodje met gebakken eieren met spek. Dat geeft een enorme support.”

Maartje van den Ende, dochter van Elles, vertelt: “Ik ben met name aangestoken door de andere deelnemers, hierboven genoemd. Na een aantal jaar geleden voor het eerst mee te hebben getraind, lijkt het me fantastisch om dit prachtige evenement van nóg dichterbij te gaan meemaken. Dit jaar ga ik voor het eerst mee als navigator.”

Saamhorigheid

Annemarie Peeters voegt toe: “Supergaaf om samen één doel te bereiken, ieders inzet is van groot belang, van catering tot aan navigator. Samen deze prestatie aangaan, geeft een groot saamhorigheidsgevoel. Met lieve enthousiaste mensen om ons heen, gaat dit lukken.”

Niet alleen de deelnemers uit Wouw zijn onmisbaar, ook onder andere sponsor Jumbo Wouw. Al jarenlang zorgen zij voor de boodschappen. Hoe bijzonder is dit!
Het gezamenlijke doel en de saamhorigheid is onbeschrijfelijk. Je hebt iedereen in een team nodig, elke rol (van loper tot masseur tot cateraar) is onmisbaar. Maar daarnaast zijn de aanmoedigingen en doorkomsten onderweg van groot belang. Net zoals de contacten onderweg met andere deelnemende teams. Je voelt dit gevoel van saamhorigheid dus op alle momenten, tijdens het hele evenement.

Doorkomst

Team 233 Doelbewust kijkt nu al uit naar de doorkomst in Roosendaal. Guyot van Meer, de man van Agnes die zelf ook jaren in verschillende rollen meegedaan heeft met Team Doelbewust, ondersteunt het doorkomstcomité Roosendaal. Tijdens de doorkomst in Roosendaal gaan ze alle teams in het zonnetje te zetten. Guyot is de spreekstalmeester op de markt in Roosendaal. Net zoals hij dat bij de vele evenementen van Team Doelbewust is. Volg Team Doelbewust, Team 233 via een link of facebookpagina en kom het team aanmoedigen!

Roparunteam Doelbewust met in hun midden de burgemeester.