Julia en Sam bij 'hun' boom.
Julia en Sam bij 'hun' boom. Foto: A van Bockel

Gezichten bij ‘de boom’

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In maart publiceerden wij in De Krant regio Wouw een foto van inscripties in een boom ergens in een bos bij Bergen op Zoom. De groeicurves van Julia en Sam waren met bescheiden streepjes in de boom gekrast. Wij deden een oproep en na weken volgde een reactie.

Dankzij een oplettende buurtgenoot kregen de ouders van Julia en Sam kennis van het krantenartikel. Inmiddels is dat gescand en geplastificeerd. Een interview afspraak was snel gemaakt en op zaterdagavond stonden Julia, Sam en hun ouders bij “hun” boom voor een fotoshoot en kort interview. 

Tijdens een wandeling met Julia in de wandelwagen kwam het idee op om de lengte van de destijds eenjarige vast te leggen op een willekeurige boom. Dat is sindsdien jaarlijks herhaald en nu zichtbaar als groeicurve van de kinderen. Gevraagd hoe zij er naar kijken, antwoorden Julia en Sam met “grappig”. Beide ouders zien het als ‘een soort familie monumentje waar later door beide kinderen naar teruggekeerd kan worden’. 

Wij hadden nog een laatste vraag: “Waar staat de letter M voor” die ook in de boom zichtbaar is? De M herinnert aan hun overleden waterschildpad Mona. Daarmee is dit raadsel voor ons ook opgelost.