Kermisondernemer John Dauphin: 'Volwaardige dorpskermis in Kruisland"
Kermisondernemer John Dauphin: 'Volwaardige dorpskermis in Kruisland"

Kermis Kruisland met nieuwe attracties: vier dagen feest!

Algemeen

KRUISLAND - Ook dit jaar vindt de vernieuwde Kruislandse kermis plaats, tijdens het laatste volle weekend van september. De organisator, John Dauphin, gaat wederom een samenwerking aan met de speciaal opgerichte stichting “Vrienden van Kruisland”. John Dauphin: “We willen voor het dorp Kruisland én omgeving weer een volwaardige kermis neerzetten, voor jong en oud met betaalbare prijzen. We zijn er dan ook in samenwerking met Edwin Maas in geslaagd om een echte ouderwetse grote dorpskermis neer te zetten, met meer dan 13 attracties én entertainment”, aldus Dauphin. 

Kleurwedstrijd

Op vrijdag 22 september wordt de kermis geopend om 13.00 uur. Drie uur later vindt de uitslag van de kleurwedstrijd plaats, welke op de Zonnebergschool werd gehouden. “Iedere deelnemer maakt kans op fantastische prijzen”, vertelt Edwin Maas enthousiast. “Deze kleurwedstrijd wordt op initiatief van de kermisexploitanten gehouden, hier zijn we dankbaar voor.” Vanaf 15.00 uur is tevens het grote Kermisterras XXL geopend voor een hapje en een drankje. Om 23.00 uur gaan de lichten uit. 

Attracties

“Leuk en trots om te melden is dat er wéér twee extra attracties naar Kruisland komen, mede te danken aan de warme belangstelling van vorig jaar, dus we hopen het dit jaar weer te overtreffen, zodat er wellicht in 2024 een grote attractie naar het Kruislandse kan komen”, aldus een trotse Edwin, voorzitter van de stichting “Vrienden van Kruisland”. 

Kermis de Kikker en Commerce 90’s

Zaterdag 23 september start de 2e kermisdag om 13.00 uur. De organisatie heeft Kermis de Kikker uitgenodigd voor een meet and greet. Om 15.00 uur is hij aanwezig om met de allerkleinste bezoekers op de foto te gaan.

‘s Avonds is er in de feesterij van De Commerce ‘De Commerce 90’s’. Een avond waar vervlogen tijden uit de 90’s herleven met optredens van ‘De Mannen van Weleer’, bekend van Sonic Solutions en DJ’s JP en Ruud. Alleen hits knallen uit de speakers: van happy hardcore, nederpop, rock tot het foute uur! De entree is geheel gratis en het evenement in De Commerce vangt aan om 20.00 uur en sluit om 01.30 uur. 

Ook de tweede kermisdag is het kermisterras XXL geopend vanaf 13.00 uur en sluit de kermis uiterlijk om middernacht.

Familiedag

Zondags vindt traditioneel de familiedag plaats vanaf 14.00 uur. Een uur eerder starten de kermisattracties op en de sluiting is uiterlijk een uur voor middernacht. DJ, zanger en entertainer Christ Antonissen, beter bekend als Chrisje zal diverse live optredens verzorgen en draait de allergrootste hits grijs. 

Blauwe maandag

De laatste kermisdag wordt ook wel blauwe maandag genoemd. Het duo Anita en Ed zal het podium betreden vanaf 17.00 uur. De attracties gaan om 15.00 uur open. De sluiting van de leukste dorpskermis van West-Brabant is om 22.00 uur. Meer informatie www.facebook.com/kermiskruisland

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding