Afbeelding

Wouwse tennisvereniging opent vernieuwde banen

Algemeen

WOUW - De afgelopen maanden is er op het Wouwse tenniscomplex hard gewerkt om vijf van de zeven tennisbanen te renoveren. De banen zijn officieel in gebruik genomen met een openingstoernooi, een clinic en een feestavond.

“De banen zijn van een nieuwe laag lavastenen voorzien en natuurlijk een bovenlaag met gravel. Ze liggen er nu weer prima bij”, geeft voorzitter Wouter Reijnders aan. Volgens hem is het nodig dat om de tien jaar een dergelijke opknapbeurt uitgevoerd wordt en de kosten van 150.000 euro heeft de vereniging uit eigen middelen betaald. Vooral dankzij de groep van vijftien vrijwilligers kunnen de banen bij WTV langer mee, want wekelijks worden ze schoongemaakt en krijgen ze een onderhoudsbeurt.

Geen padel

Op de vraag of WTV ook padelbanen aan gaat leggen, antwoordt de voorzitter ontkennend. Er is wel onderzoek naar gedaan, maar die banen geven veel geluidsoverlast. Er is goed over nagedacht, maar er staan binnen een straal van 200 meter veel woningen. Daarom is er van afgezien, maar er wordt wel gekeken om jeu-de-boulesbanen op het terrein aan te leggen. Daar is wel ruimte voor te vinden.

Ook daar worden de vrijwilligers bij betrokken. “Op die vrijwilligers zijn we erg trots, want meer dan 20% van ons ledenbestand is ook actief als vrijwilliger. We hebben 330 senioren en het is uniek dat er zo’n 75 leden werkzaamheden verrichten aan het groen, de banen en in het paviljoen”, besluit een trotse WTV-voorzitter.

Wouwse Tennisvereniging