Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Ouderwetse tonpraatavond

Algemeen

WOUW - Een tonpraatavond met vijf Wouwse tonpraters, muziek van gezelschap ‘De Blaospoepers’ met veel jonge muzikanten, D&G met een opzwepende pauzeacte en Jan van Oers als ‘aonmekaorprater’.

De tonpraatavonden op 10 en 11 februari in café-zalen Donkenhof beloven weer ouderwets gezellig te worden, na twee jaar te hebben stil gelegen vanwege corona. Dit jaar staan Frans Goorden, Corné Rommens, Amy van Doormaal, Marianne van Wijngaarden en Corné Schrooyen in de ton. Dat betekent dat niet alleen de landelijke politiek, maar zeker ook de gemeentelijke en plaatselijke zaken aan bod komen en dat er weer flink wat te lachen valt. Oud-prins Jan van Oers praat de diverse acts aan elkaar, terwijl het Wouwse duo Gerrie en Dorien in de pauze een bijzondere act brengt. “Zeg maar gerust een opzwepende act, want ze hebben een schitterend lied gemaakt, dat nog lang zal blijven hangen”, zegt initiatiefnemer Maurice Broeren. De opening van de avond neemt prins Eduward d’un jiste met zijn gevolg voor zijn rekening. 

Zowel op vrijdag 10 als op zaterdag 11 februari is de zaal om 19.00 uur open en er kunnen per avond 220 mensen binnen. De kaartverkoop start zaterdag 28 januari om 14.00 uur bij Donkenhof aan de Roosendaalsestraat. Daarbij geldt wel dat per persoon niet meer dan zes kaarten worden verkocht. Bijzonder is dat de kaarten dit jaar inclusief drie consumptiemunten zijn en toch maar 15 euro kosten. Die kaartverkoop is normaal gesproken al een leutig spektakel op zich, veel mensen komen verkleed.