Martyna Gebçyk ontvangt de Jongerenroos voor haar Oekraïne-actie in Wouwse Plantage.
Martyna Gebçyk ontvangt de Jongerenroos voor haar Oekraïne-actie in Wouwse Plantage. Foto: Bep Tielemans

Jongerenroos uitgereikt aan Martyna Gebçzyk uit Wouwse Plantage

Algemeen

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het Huis van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden namens het college van burgemeester en wethouders drie Jongerenrozen uitgereikt. 

Een van de Jongerenrozen werd in ontvangst genomen door Martyna Gebçzyk. Martyna heeft bij het begin van de oorlog in Oekraïne een inzamelingsactie gehouden in Wouwse Plantage voor de mensen in Oekraïne. Deze inzamelingsactie sloeg zo goed aan dat heel de kerk in Wouwse Plantage en ook het voorterrein vol lag met spullen. Mede met hulp van de gemeente, haar familie en een groot aantal vrijwilligers, maar vooral door haar tomeloze inzet heeft ze het gepresteerd dat alle spullen in Oekraïne terecht zijn gekomen. Als dank heeft zij hierna nog een picknick met een zeer gevarieerd programma georganiseerd voor alle vrijwilligers op het terrein van de Natuurpoort in Wouwse Plantage.
De Jongerenroos is ontstaan uit een initiatief van de Roosendaalse Jongerenraad en in 2019 door de gemeenteraad ingevoerd. De Jongerenroos wordt verleend aan jongeren in de leeftijd tot en met 25 jaar, die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Roosendaal en waarvan de prestatie van belang is voor de gemeente Roosendaal.

Een andere Jongerenroos werd op advies van de Jongerenraad toegekend aan Luc de Waal uit Roosendaal die onder de vlag van Join-us het initiatief nam eenzaamheid onder jongeren terug te dringen. Zijn zus nam de Jongerenroos in ontvangst. 

Kimberly den Ouden ontving een Jongerenroos voor haar tomeloze inzet bij het Sint Nicolaas Comité Roosendaal. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de communicatie met de pieten, de indeling van de pakken en het indelen van de pieten bij de extra activiteiten tijdens de koopzondagen, de musicals en de spelletjes op Tolbergcentrum.