Voorwerp op kubus bij VVV Wouw januari 2023.
Voorwerp op kubus bij VVV Wouw januari 2023.

Voorwerp op Wouwse kubus was een maasei of stopei

Algemeen

WOUW - In de maand december lag op de kubus bij de VVV in de Bergsestraat in Wouw een maasei. Het wordt ook wel eens een stopei genoemd.

Tegenwoordig worden kapotte sokken en kousen als snel weggegooid, maar vroeger was dat anders. Met namen de hielen van de sokken sleten en dan kwam er een gat in. Het voorwerp was van hout en in de vorm van een ei. Dat werd in de kapotte sok gestopt en dan kon het gat met naald en draad dichtgemaakt worden, waarbij de vorm van de hiel bewaard bleef.

Wij kregen het voorwerp te leen van een echtpaar uit Heerle. Het bleek geen moeilijke opgave, want er kwam een groot aantal goede oplossingen, zowel per mail als op een briefje bij de VVV. Er moest geloot worden en Corrie Schrauwen uit Wouw kwam als de winnares uit de bus. Haar prijsje wordt thuisbezorgd.

Nieuw voorwerp

Op de kubus hebben we weer een nieuw voorwerp gelegd (zie de foto). Het is een voorwerp dat veel lezers en bezoekers zich nog wel zullen herinneren. Oplossingen kunnen gratis genoteerd worden op een briefje bij de VVV in Wouw of per mail toegestuurd worden naar martel6@hetnet.nl. Vergeet niet uw naam en adres te noteren.