Spreker Peter Pellemans.
Spreker Peter Pellemans. Foto: Henk Visscher

Lezing door Peter Pellemans: ‘Jood en heiden één in Christus’

Algemeen

WOUW - Op donderdag 9 februari 2023 is er in Wouw een studiebijeenkomst met spreker Peter Pellemans namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Jood en heiden één in Christus. De bijeenkomst vindt plaats in De Geerhoek, Kloosterstraat 19B, en begint om 20:00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Thema

‘Is Jezus los verkrijgbaar van het Joodse volk? Wat is de Bijbelse achtergrond van onze eenwording met het gelovige deel uit Israël? De leugens in de vervangingstheologie die 19 eeuwen verwijdering heeft gezaaid tussen Gods volk en de kerk uit de heidenen is medeverantwoordelijk voor heel veel wreedheid, ellende en vervolging die het Joodse volk is aangedaan door de vroege kerk, sinds de tweede eeuw na Christus.’

Achtergrond spreker

Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is onder andere ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.