NSV 1
NSV 1

Winterslaap amateurvoetbal voorbij

Algemeen

REGIO WOUW - Onze amateurvoetballers beginnen aan de tweede helft van de competitie. Pas aan het eind worden de prijzen verdeeld. Onze sportredactie probeert voorzichtig nu al te voorspellen wat er gaat gebeuren. Meestal hebben we het bij het rechte eind, maar een verrassing is nooit uitgesloten. Vivoo krijgt in deze krant extra aandacht. In de volgende uitgave wordt een andere club in het verspreidingsgebied van De Krant regio Wouw uitgelicht. 

Cluzona
Cluzona zit in de subtop van de zondag tweede klasse. RBC lijkt in deze klasse op het kampioenschap af te stevenen, maar daaronder is van alles mogelijk. Een periodetitel zou voor Cluzona een mooie prijs zijn en de selectie is goed genoeg om dat te realiseren. Toch zeker omdat een fitte Roy van Gils weer aan heeft kunnen sluiten. 

Rimboe

RKVV Rimboe heeft een goed voetballende ploeg voor de vierde klasse. promotie behoort zeker tot de mogelijkheden. De selectie van Rimboe moet zich niet af laten leiden door de accommodatie-problemen en de focus op ‘het spelletje’ houden. 

NSV

NSV moet alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. Een serie van vier, vijf wedstrijden zonder nederlaag is voor de ploeg uit Nispen nu echt noodzakelijk. NSV moet gevrijwaard blijven van blessures en dan is klasse-behoud zeker mogelijk.

Excelsior Essen

Excelsior Essen komt uit in ‘de derde provinciaal’. Bij deze goed georganiseerde vereniging wordt voetbal op niveau gespeeld. Onze ‘Hollandse’ amateur voetballers raden wij aan om eens een keertje over de grens te wippen. Bij Excelsior Essen wordt verzorgd gevoetbald in een prettige sfeer. Onze voetbalmedewerker gaat regelmatig kijken en komt altijd met positieve verhalen terug. 

SC Kruisland

Bij SC Kruisland is het genieten geblazen van de technische hoogstandjes die daar op de grasmat getoverd worden. in de eerste klasse komt er heel wat meer kijken dan ‘een technisch hoogstandje’. Daarom speelt ex-Halsteren-spits Fouad Idabdelhay een belangrijke rol in de Kruisland-selectie. Hij schopt er in de eerste klasse zeker 20 binnen en zijn benadering van een wedstrijd is zeker voor de jonge spelers een prachtig voorbeeld. 

HSC’28

Subtopper HSC’28 is te ver verwijderd van een kampioenschap. Een periodetitel moet de doelstelling zijn voor de tweede competitiehelft. Er wordt best aardig gespeeld, maar in de afwerking mag het wat efficiënter. 

SC Welberg

SC Welberg beweegt zich in de kelder van de zaterdag vierde klasse. Boeimeer en Lepelstraatse Boys zijn te pakken door Welberg. De rest is in principe een maatje te groot. Met een goede verdedigende organisatie kan hier en daar een puntje gesprokkeld worden.

FC Moerstraten

Moerstraten speelt in de reserve klasse. Daar wordt heel aardig recreatief gevoetbald. Precies waar FC Moerstraten naar op zoek was. 

Afbeelding
SC Welberg
SC Welberg
SC Welberg
SC Welberg
RKVV Rimboe
FC Moerstraten
FC Moerstraten
Roy van Gils
Roy van Gils van Cluzona.