Prins Eric d'n 1e van Mastepinnelaand neemt afscheid.
Prins Eric d'n 1e van Mastepinnelaand neemt afscheid.

‘De Afscheidsshow’ in Mastepinne Theater

Algemeen

WOUWSE PLANTAGE - Stichting Kindercarnaval de Mastepinne heeft de inschrijvingen geopend voor de Optocht en Het Mastepinne Theater.

De eerste carnavalsoptocht van Noord-Brabant zal op zaterdag 11 februari 2023 vanaf 13:30 uur weer door de straten van Wouwse Plantage gaan trekken. Deelnemers kunnen zich tot en met zondag 5 februari 2023 inschrijven voor deze optocht via www.mastepinnelaand.nl. Net als tijdens de laatste optocht in 2020 is het ook dit jaar weer mogelijk om tijdens de optocht te stemmen op de publieksprijs.

De volgende dag op zondag 12 februari vindt voor de eerste keer Het Mastepinne Theater plaats. De eerste editie draagt de titel ‘De Afscheidsshow’ en staat in het teken van het afscheid van Prins Erik d’n 1e van Mastepinnelaand. Het wordt het 18e jaar voor Erik van Turnhout (39) als Prins carnaval nadat hij in 2006 gestart is als Prins van Wouwse Plantage. Vanwege het feit dat hij samen met zijn vriendin na de carnaval een wereldreis gaat maken heeft hij besloten dat dit zijn laatste jaar gaat worden. Naast deze afscheidsshow zal er op dinsdagavond 21 februari ook nog gewoon een afscheidsreceptie plaatsvinden in Dorpshuis de Spil.

De middag op zondag 12 februari zal in een theatersfeer plaatsvinden en bevat optredens van en door échte Mastepinne en is geschikt voor het alle leeftijden. Er zijn voldoende zitplaatsen, de entree is gratis en de show begint om 14:30 uur. Er worden nog deelnemers gezocht voor deze middag. Van live muziek tot dans, zingen, playbacken, een sketch, toneelstukje, voordracht, gedicht, tonpraten, goochelen, moppen tappen of een quiz. Alles is mogelijk. 

Mastepinne