Wie weet het antwoord?
Wie weet het antwoord?

Wouwse heemkundekring houdt strijd om Vierschaertrofee

Algemeen

WOUW - Heemkundekring De Vierschaer uit Wouw houdt vrijdag 31 maart de jaarvergadering en aansluitend wordt met een quiz gestreden om de Vierschaertrofee. Die vergadering begint om 19.30 uur in café-zalen Donkenhof.

Op deze bijeenkomst is iedereen welkom. Ook mensen die de quiz wel eens mee willen maken, kunnen aansluiten en misschien willen ze daarna wel aansluiten bij deze historische vereniging.

Eerst worden de huishoudelijke zaken afgewerkt en daarbij komt natuurlijk het programma voor het lopende jaar aan bod met onder meer de uitgave van verschillende boekwerken, een fietstocht, mogelijk een boekenmarkt en een dagexcursie. De bedoeling is dat er in de loop van het jaar ook een lezing wordt gehouden.

Opdracht

Voor de quiz worden de deelnemers aan de vergadering in verschillende groepen ingedeeld door loting. Die groepen strijden met theorie- en doevragen om de eerste plaats. Om de uiteindelijke winnaar aan te wijzen is er voor de winnende ploeg een ronde met Wouwse vragen en de winnaar van die ronde mag zich dan de winnaar noemen. Niet alleen de Vierschaertrofee gaat dan mee naar huis, maar ook de opdracht om in 2024 de quiz te organiseren.