De bijeenkomst van Dorpsraad Wouw in De Geerhoek werd druk bezocht.
De bijeenkomst van Dorpsraad Wouw in De Geerhoek werd druk bezocht.

Zaal vol belangstellenden bij Dorpsraad Wouw

Algemeen

WOUW - De Wouwse Dorpsraad mocht zich verheugen in een grote groep belangstellenden die in de grote zaal van De Geerhoek kwamen luisteren naar want de gemeente en hulpinstanties te melden hadden. Al snel moesten er extra stoelen gehaald worden, want de belangstelling was groter dan verwacht. 

Al snel moesten er extra stoelen gehaald worden, want de belangstelling was groter dan verwacht. Na aan kort openingswoordje van Dorpsraadvoorzitter Harry van Eekelen en penningmeester Jan Franken kregen burgemeester Han van Midden en wethouder Evelien van der Star het woord. Zij wilden het hebben over burgerparticipatie maar deden dat niet in de vorm van een presentatie, maar de zaal kreeg het woord om problemen aan te kaarten. Het hard rijden in de dorpskern, de verkeersveiligheid, en de beperkte controlemogelijkheden kwamen aan de orde. “We hebben veel problemen”, merkte de burgemeester op, terwijl hij zijn hand op ooghoogte hield, “maar we hebben veel te weinig mogelijkheden voor handhaving”, terwijl zijn hand naar kniehoogte zakte.

Crimineel Wouwse Plantage: Toen de vraag kwam wat de gemeente dacht te doen aan het ‘maffiagebied’ tussen Wouw en Wouwse Plantage veerde de eerste burger op. Hij was van mening dat de Roosendaalse dorpen niet kwetsbaar zijn, maar sterke en zelfstandige dorpen. “Het probleem is de locatie. Je hebt de lijn Antwerpen-Rotterdam en de lijn Tilburg-Vlissingen. Precies op die kruising zoeken de criminelen hun plek en daar ligt nu net het buitengebied van Wouwse Plantage”, gaf de eerste burger aan. Maar hij beloofde dat er met harde hand tegen dit soort criminaliteit opgetreden wordt.

De burgemeester had nog wel een nieuwtje, want tijdens de verbouwing van het gemeentehuis was in een oude kluis was de ambtsketting van de gemeente Wouw gevonden. Die was hersteld en opgepoetst en hing nu in zijn werkkamer. “Ik nodig u uit om die een keer te komen bekijken”, gaf hij aan. Hij wees ook op de huidige ambtsketen die zes speciale medailles heeft voor de stad en de vijf dorpen. Nu hij in Wouw was, hing de speciale Wouwse medaille eraan.

Na hem sprak Sandra Versteegen van citymarketing over het werk dat door deze instantie wordt verricht, waarbij er special aandacht was voor Wouwse folders en websitepagina’s. 

In de pauze speelde het saxofoonkwartet van harmonie Oranje om even los te komen van de vloedgolf van informatie die over de bezoekers was uitgestrooid.

Nieuwe Geerhoek: Peter van Steekelenburg, de voorzitter van de Geerhoek, vertelde over de verbouwing van het Univé-gebouw waar in de loop van dit jaar het cultureel centrum in komt. Het wordt gasloos en klimaatneutraal en krijgt via een nieuwe corridor een verbinding met de grote zaal van de huidige Geerhoek. ,,En in juli moet alles gereed zijn”, besloot hij. Dan wordt het oude deel afgebroken en daar komen dan nieuwe woningen.

Arthur van Oosterhout, de opbouwwerker bij Wij zijn Traverse, werkt voor de vijf dorpen en de Tolberg. Elke derde donderdag van de maand houdt hij in Wouw spreekuur en op hun website staan alle verenigingen en activiteiten in het dorp.

Florian Luiken van StER, een vrijwilligersorganisatie die wil helpen bij het verduurzamen van woningen en het verlagen van de energielasten, liet weten: “Wij willen in Wouw samen met de Dorpsraad ook proberen om een energiecafé te houden”, besloot hij. Een enthousiaste Chantal Huijbrechts van Social Klus, zelf oud-inwoonster van het dorp Wouw, probeert groepen mensen te helpen, vrijwilligers te werven en clubs die om vrijwilligers verlegen zitten van nieuwe helpers te voorzien. Het laatste woord was aan wijkagent Tim van Toren. 

Na afloop brachten veel mensen nog een bezoekje aan de kraampjes met informatie van de verschillende organisaties en namen folders en voorlichtingsmateriaal mee.

Acties via Dorpsraad 

Subsidie voor uw nieuwe regenton: De gemeente heeft in het kader van klimaatacceptatie een subsidieregeling. De Dorpsraad wil dit graag ondersteunen met €25,-- wanneer u een regenton aanschaft. Slechts een kopie van de nota/ kassabon en foto van de geplaatste regenton te sturen volstaat. Sturen naar e-mail: info@dorpsraadwouw.nl o.v.v. regenton

Aandacht voor snelheid 60km: Woont u in een 60km zone dan kunt 4 stickers voor op afvalcontainers aanvragen bij de Dorpsraad Wouw. Er is een beperkt aantal beschikbaar, op=op. Dit kan naar info@dorpsraadwouw.nl o.v.v. 60km.

Energietransitie zichtbaar in Wouw: Bij de Dorpsraad heeft de Energietransitie zeker de aandacht. Een van de onderdelen van een Energietransitie zijn zonnepanelen. Door de diverse particuliere initiatieven is het gebruik van stroom meer gangbaar. Zo ook het gebruik van elektrische auto’s. Naast het thuis opladen zijn er ook diverse openbare laadpunten, totaal al 7 in Wouw. Daar kan eenieder zijn auto opladen. Let wel: het zijn geen parkeerplaatsen. Als de auto geladen is dient u die weg te halen zodat de plaats vrij is voor een andere gebruiker.

Afbeelding
Openbare oplaadpunten in Wouw.
Sticker 60 km Wouw
Burgemeester bij Dorpsraad Wouw
Dorpsraad Wouw
Dorpsraad Wouw
Dorpsraad Wouw met burgemeester en wethouder